Vijesti

Novi rekord kruga na Nürburgringu za Mégane R.S. 275 Trophy-R

Mégane R.S. 275 Trophy-RKako je Renault Sport i obećao, Mégane je u svojem maksimalno sportskom izdanju dojmljivoj zbirci postignuća dodao i treći rekord kruga na legendarnoj stazi Nordschleife na Nürburgringu. Uspjeh je ostvaren posve novim modelom ograničene serije, koji se odlikuje radikalnom filozofijom: Méganeom R.S. 275 Trophy-R.

  • 7’54”36 – novi rekord staze na Nürburgringovoj legendarnoj sjevernoj petlji, Nordschleife, koji je u kategoriji serijskih vozila s pogonom na prednje kotače postavio Mégane R.S. 275 Trophy-R.
  • 2 – broj sjedala u Méganeu R.S. 275 Trophy-R.
  • 250 – broj primjeraka ove (ultra) ograničene serije koja će se prodavati u 15 zemalja. Ovisno o tržištu, inačica modela koja je postavila rekord bit će dostupna od početka primanja narudžbi. Narudžbe za Mégane R.S. 275 Trophy-R uskoro će se početi primati u Francuskoj.

Nakon što su 2008. postavili rekord s Méganeom R26.R i 2011. s Méganeom R.S. Trophy, inženjeri Renault Sporta nisu spavali na lovorikama. Mégane R.S. 275 Trophy-R već je u svojem prvom službenom izlasku na stazu vremenom od 7’54”36 zauvijek upisao svoje ime i performanse u povijest Nürburgringa.

Mégane R.S. 275 Trophy-R dvosjedna je izvedenica nedavno predstavljenog Méganea R.S. 275 Trophy.

Ekskluzivnu novu ograničenu seriju Renault Sporta krase ultrasportska obilježja preuzeta iz Renaultovih automobilističkih aktivnosti, a gubitak gotovo 100 kilogramarezultirao je poboljšanim performansama.

Mégane R.S. 275 Trophy-R serijski je opremljen šasijom Cup (uključujući i diferencijal s ograničenim proklizavanjem), dvolitrenim benzinskim motorom R.S. snage 275 KS, titanijskim ispušnim sustavom Akrapovič, prilagodljivim amortizerima ‘Öhlins Road&Track’ s kompozitnim oprugama i gumama MICHELIN Pilot Sport Cup 2 posebno razvijenim za ovaj automobil.

Mégane R.S. 275 Trophy-R nema stražnju klupu, a sprijeda se nalaze polikarbonatna školjkasta sjedala Recaro Pôle Position, što donosi uštedu od 42 kilograma. Ta su sjedala serijski opremljena tritočkovnim sigurnosnim pojasevima, ali kao dodatna oprema dostupni su i šesttočkovni pojasevi s kopčom kao u avionima. Zaštitna pregrada i sigurnosne mreže sprečavaju ulazak prtljage u putnički prostor.

Obožavatelje vožnje stazom koji žele uštedjeti onih ključnih nekoliko sekundi po krugu zanimat će i da je ugradnjom litij-ionskog akumulatora ukupna masa automobila smanjena za još 16 kilograma.

Kako bi se osiguralo kočenje visokih performansi i istodobno uštedilo na masi, Mégane R.S. 275 Trophy-R opremljen je posebnim kočnim sustavom. Diskovi od čelika i aluminija promjera 350 mm i debljine 28 mm ukupnu masu automobila smanjuju za još tri kilograma. Posebno prilagođene intenzivnoj uporabi na stazi, kočnice s ugraviranim logotipom Renault Sporta automobilu daju dodatnu žustrinu.