Vijesti

Novi VW Caddy

Volkswagen CaddyNakon 1,5 milijuna prodanih Caddya nagrađivane prethodne generacije, tijekom jedanaest godina proizvodnje, Volkswagen gospodarska vozila predstavlja nov model. Novi Caddy bi trebao nastaviti uspjeh prethodne generacije, budući da su ovo urbano dostavno vozilo i njegova srodna varijanta, koja se koristi u privatne svrhe, prošireni i unaprijeđeni u svakom aspektu.

Sustavi vožnje koriste najsuvremeniju tehnologiju, a Caddyjevi novi motori pružaju maksimalnu učinkovitost i usklađenost s normom ispušnih plinova EU6. Temelj za četiri TDI dizelske verzije uvijek su četverocilindrični dvolitreni motori. Njihova snaga seže od 55 kW (75 KS) sve do vrhunskog motora sa 110 kW (150 KS). Najmanju potrošnju goriva bilježi Caddy furgon Blue Motion, posebno razvijen za dostave unutar grada.

“Sa svojom niskom potrošnjom goriva ispod četiri litre na 100 kilometara novi Caddy postavlja novi standard. Čak i novi 1,4l TGI motor, nasljednik iznimno popularnog Caddy EcoFuel motora, troši tek 4,1 kg prirodnog plina na 100 kilometara. Zbog smanjenja veličine i turbopunjača ovaj motor je proizveden s većom snagom u usporedbi s njegovim prethodnikom te troši i do 28 posto manje goriva. Ove brojke u vezi sa snagom pogoduju svima te su povoljne kako za okoliš, tako i za novčanik.“, objašnjava dr. Eckhard Scholz, predsjednik uprave Volkswagen gospodarskih vozila.

U ponudi su tri benzinska motora: četverocilindrični 1,2 l TSI motor sa 62 kW (84 KS), trocilindrični jednolitreni TSI motor sa 75 kW (102 KS) i četverocilindrični 1,4 l TSI motor s izlaznom snagom od 92 kW (125 KS).

Brojne nove sigurnosne značajke i značajke udobnosti novog Caddyja štite putnike i pružaju potporu vozaču. “Kako bismo to postigli, ugradili smo velik broj sustava potpore za vozača, koji su bez premca u segmentu gradskih dostavnih vozila. Jedan od njih je sustav nadzora okoline “Front Assist” koji uključuje City funkciju kočenja u nuždi: ako vozaču promakne prepreka pri brzini od 30 km/h, sustav automatski prilagođava kočnice i, u idealnom slučaju, u potpunosti sprečava sve sudare. U izvedbi s putničkim prostorom novi Caddy je npr. dodatno opremljen i bočnim zračnim jastucima te zračnim zavjesama.”, ističe Hans-Joachim Rothenpieler, član uprave za tehnološki razvoj Volkswagen gospodarskih vozila.

Novi Caddy bit će lansiran u Njemačkoj koncem lipnja, dok će se u svim drugim zemljama pojaviti netom poslije.