Vijesti

Novi VW Passat stigao na hrvatsko tržište

VW PassatNovi Volkswagen Passat stigao je na hrvatsko tržište. Radi se o osmoj generaciji modela koji je svojom popularnošću kroz povijest postao važnim brendom poput same marke.

Novi Passat je najnoviji automobil baziran na Volkswagenovoj inovativnoj MQB modularnoj platformi koja omogućuje proizvodnju automobila različitih dimenzija, uz uštedu na masi vozila u odnosu na prethodnu generaciju. Iako kraći od prethodnog modela (2 mm), novi Passat ima za čak 79 mm dulji međuosovinski razmak. S manjim karoserijskim prevjesima, uz nižu (14 mm) i širu (12 mm) siluetu, u kombinaciji s oštrim linijama, automobil izgleda daleko snažnije, moćnije, istovremeno zadržavajući potrebnu dozu elegancije.

Novi Passat je napredniji od prethodnog modela u svakom pogledu. To je pravi tehnološki dragulj i pokazuje najbolje od onoga što je danas VW spreman ponuditi tržištu. Koliko su otišli daleko govori i podatak da Passat ima neke elemente koji se tek očekuju u novoj generaciji Audija A4, koji bi na tržište trebao stići 12 mjeseci kasnije. Ovdje prvenstveno mislimo na tzv. aktivni informacijski zaslon (dodatna oprema), koji ne samo da zamijenjuje klasične instrumente, već nudi visok stupanj konfigurabilnosti pa će svatko moći naći sebi najbolju kombinaciju prikazanih informacija.

Od bitnije opreme treba spomenuti trozonski automatski klima uređaj kao dio serijske opremljenosti vozila u paketima Comfortline i Higline, LED glavna svjetla sa zamijenjivim jedinicama te pregršt aktivne sigurnosne opreme, od čega izdvajamo Emergency Assist funkciju koja prepoznaje kada vozač ne upravlja vozilom te nakon nekoliko tekstualnih, zvučnih i upozorenja kočnicom, u potpunosti zaustavlja vozilo, zadržavajući ga unutar vozne trake.

Svi motori u ponudi zadovoljavaju Euro 6 ekološki standard, a u ponudi su DSG mjenjači sa šest i sedam brzina te 4MOTION pogon na sve kotače.

Početna cijena je 186.939 kn (1,6 TDI), a vrijedi napomenuti da je, ovisno o motoru i opremi, novi Passat u nekim kombinacijama i drastično jeftiniji od usporedivog prethodnog modela.

Tags: / /