sport

Ocon dobio kaznu od tri mjesta

Esteban Ocon će u utrku za VN Brazila startati sa začelja, iako se kvalificirao na 20. mjesto. Francuz je dobio grid kaznu od tri mjesta jer je tijekom kvalifikacija blokirao Renaultovog Jolyona Palmera.

Odmah nakon prve kvalifikacijske runde počela je istraga protiv Ocona koji je zadržavao Palmera u četvrtom zavoju. Britanac je uspio proći u Q2, ali je Ocon ipak dobio kaznu.

“Na kraju Q1 sesije, vozač u bolidu 31 (Ocon) je bio u sporom krugu jer je napustio svoj mjereni krug, a vozač u bolidu 30 (Palmer) bio je u svom brzom krugu. Na dolasku u zonu kočenja za četvrti zavoj, Ocon je zadržao trkaću liniju u trenutku kada se Palmer približavao te je Palmer morao otići izvan trkaće linije. U to vrijeme je Ocon razgovarao s momčadi putem radija, a oni ga nisu upozorili o brzo nadolazećem bolidu. Kada je Ocon vidio Palmera, pomaknuo se što je više mogao udesno kako bi izbjegao opasnu situaciju, ali suci su zaključili da to nisu bili ublažujući faktori jer je Ocon jasno blokirao Palmera,” stoji u priopćenju trkaće kontrole.

Ocon se nije bunio oko odluke sudaca smatrajući da je kazna pravedna. Ponajviše jer su o tome raspravljali tijekom sastanka vozača u petak navečer.

“Dobit ću kaznu od tri mjesta jer sam raspravljao s momčadi hoću li ići na još jedan krug ili ne. Momčad mi nije rekla da Palmer dolazi. Ja sam ga vidio u posljednjem trenutku i nisam se mogao pomaknuti na vrijeme jer bi to bilo jako opasno. Nisam bio svjestan da dolazi i blokirao sam ga. To je jasno. Zaslužujem kaznu. Ne, ona nije pregruba. Raspravljali smo o tome tijekom sastanka vozača. Svi su se micali izvan trkaće linije i nitko nije bio blokiran. Zaslužio sam ju,” rekao je Ocon koji će zbog ovog incidenta dobiti i dva kaznena boda.

Izvor: GP1.hr