sport

Ocon potpisao za Force Indiju?

Esteban Ocon je potpisao ugovor s Force Indijom za 2017. godinu, tvrdi španjolska Formula Rapida.

Već je tokom utrke u Meksiku bilo nekoliko glasina o ovom transferu, međutim još uvijek ništa nije službeno potvrđeno.

Force India traži zamjenu za Nicu Hulkenberga koji iduće sezone odlazi u Renault, a 20-godišnji Ocon moguća je akvizicija upravo jer je on mladi vozač Mercedesa koji dobavlja pogonske jedinice momčadi iz Silverstonea.

“To je odluka Vijaya Mallyae i počet ćemo tu diskusiju vjerojatno kad se on vrati idućeg tjedna,” rekao je zamjenil šefa, Bob Fernley.

Njemački Auto Motor und Sport se također slaže da je Ocon glavni favorit za mjesto u momčadi. Bivši vlasnik Jordan momčadi, Eddie Jordan, istog je mišljenja.

“Ocon u Force Indiju, Felipe Nasr u Renault i Esteban Gutierrez u Sauber,” rekao je Jordan,

Auto Motor und Sport tvrdi da će akvizicija Ocona donijeti Force Indiji tri milijuna dolara popusta na pogonske jedinice, ali tvrdnja je i da su Nast i Jolyon Palmer poželjni vozači jer svaki od njih nosi oko 16 milijuna dolara sponzorskog novca.

Nasr je djelomično podržan i od strane Berniea Ecclestonea koji je rekao da želi Brazilca na gridu. No više je vjerojatno da Ecclestone želi brazilsku banku koja je glavni Nasrov sponzor.

“Mi moramo izabrati ono što je dobro za nas, a ne ono što je dobro za druge,” rekao je sportski direktor Force Indije, Otmar, Szafnauer.

U Force Indiji su već ranije rekli da sponzorski novac neće imati previše utjecaja na odabir vozača, ali pokoji dolar sigurno neće biti na odmet upravo zbog promjene pravilnika iduće godine. Sergio Perez je potvrđen, ali još se čeka službena potvrda njegovog momčadskog kolege.

Izvor: GP1.hr