Vijesti

Opel Monza

Izvana laganog, sportskog izgleda, a unutra jedinstvena projekcijska tehnologija u kombinaciji s prilagođenim mogućnostima povezivanja i modularnim dizajnom koji omogućuje vrhunske održive pogonske sustave – konceptna Opel Monza trendovska je i ultramoderna učinkovitost na četiri kotača. Ona je uzor nove generacije Opelovih automobila. Ovaj revolucionarni konceptni automobil bit će predstavljen svijetu na Međunarodnom sajmu automobila (IAA-u) u Frankfurtu koji će se održati od 12. do 22. rujna (dani za medije: 10. i 11. rujna), gdje će pokazati što se može očekivati od Opela u budućnosti.

“Konceptna Monza predstavlja Opelov automobil budućnosti”, rekao je Opelov glavni izvršni direktor, dr. Karl-Thomas Neumann. “S jedne strane on utjelovljuje sve što već karakterizira Opel: njemačku preciznost u kombinaciji s inovativnim tehnologijama obučenima u privlačan dizajn. Osim toga, koncept dotiče teme koje će biti fokus razvoja sljedeće generacije Opelovih automobila: maksimalna povezivost i optimalna učinkovitost.”

“Mogućnosti povezivanja najbolje su demonstrirane revolucionarnom LED projekcijskom tehnologijom korištenom za instrumente i zaslone informacijsko-multimedijskih sustava. Učinkovitost dolazi u mnogo oblika, uz lagan dizajn, optimalno iskorištenje prostora u unutrašnjosti i naprednim pogonskim tehnologijama. Konceptna Monza temelji se na sve većoj elektrifikaciji automobila u svakodnevnoj vožnji, od sustava za produljenje dosega do pogona putem ćelija goriva. A što se tiče stila, čistu učinkovitost izrazili smo novom, snažnom i sportskom interpretacijom naših uobičajenih skulpturalnih oblika. Konceptna Opel Monza stoga je u potpunosti naša vizija automobilske budućnosti.”

Opel Monza već je imala svoju svjetsku premijeru na sajmu IAA davne 1977. godine. Bio je to veliki kupe sa šesterocilindričnim motorom koji je krasio savršeno uglađeni rad. Monza se proizvodila do 1986., nakon čega je dugo bila u elitnom društvu legendarnih modela. Nova konceptna Monza sada slijedi tragove guma svoje prethodnice: predivno oblikovan poklopac motora s prepoznatljivim središnjim izdignućem nastavlja tradiciju dizajna prednjeg dijela stare Monze uz prepoznatljiv Opelov nabor. Veliki usisnici zraka u obliku bumeranga ispred blatobrana upotpunjuju elegantnu kromiranu lajsnu na kojoj se ponosno ističe Opelov logotip.

Tags: /