sport

Perez se nada dobroj utrci u Bahreinu

By Vedran Kristić

Sergio Perez, Force India media

Sergio Perez se nada da će nedjeljna utrka u Bahreinu označiti pravi start u sezonu nakon problema na prošloj utrci na Sepangu koja mu se činila dosadnom. Meksikanac u Maleziji nije startao zbog problema s mjenjačem pa je popodne proveo gledajući utrku za koju kaže da nije iskustvo koje jedva čeka ponoviti.

“Za mene je utrka u Maleziji bila prilično dosadna. Mercedes je dominirao a u sredini poretka se zapravo ništa nije dogodilo. Nadajmo se da ovdje možemo vidjeti dobru utrku. Ako zbog ničeg drugog onda zbog navijača i dobrobiti Formule 1″, rekao je Perez novinarima u Sakhiru.

U svojoj prvoj sezoni s Force Indijom, bivši vozač Saubera i McLarena ima samo jedan bod iz dvije utrke, a i do tog boda ne bi došao da Daniel Ricciardo nije diskvalificiran u Melbourneu, gdje je Perez imao i incident sa sunarodnjakom Gutierrezom. Njegov momčadski kolega Nico Hulkenberg ima 18 bodova nakon 5. mjesta u Maleziji i 6. mjesta u Australiji.

“Prva dva vikenda stvarno nisam imao sreće. S obzirom na to da bolid ima brzinu koju je Nico pokazao u Maleziji, nadajmo se da možemo imati čist vikend bez problema. Nico je za razliku od mene imao dvije vrlo dobre utrke, tako da je za mene ovo start u sezonu pa se nadam da možemo ostvariti dobar rezultat. Kad ne budemo imali nikakvih problema trebali bi biti vrlo konkurentni”, dodao je.

Izvor: GP1.hr