sport

Perez: Zadnji krugovi su bili epski

Nevjerojatno uzbudljiva i do zadnjeg kruga nakrcana događajima VN Velike Britanije bila je prava poslastica za sve ljubitelje automoto utrkivanja. Ogroman broj prestizanja, borba za vrh, sudari i odustajanja, netrpeljivosti unutar momčadi, povratak sa začelja, prva pobjeda Sainza i prvi bodovi za Schumachera u F1. Sve to i više stalo je u 52 kruga vožnje na Silverstoneu.

Najsretniji nakon pobjednika Sainza definitivno je Perez. Nakon ponovljenog starta oštetio je prednje krilo u dvoboju s Leclercom i timskim kolegom Verstappenom zbog čega je rano morao u boks na promjenu krila kako bi vremenom po krugu mogao parirati ostalim vozačima. Zbog toga je pao na začelje poretka, ali na kraju se uspio, uz malo sreće, probiti do drugog mjesta.

„Postajalo je sve teže pretkraj stinta, održavajući tu brzinu i pokušavajući se odvojiti od Fernanda i Landa. I onda kada je izašao safety car značilo je da smo četvrti i da imamo dobru priliku. Tada su bili epski zadnji krugovi koji su me podsjetili na utrkivanja u juniorskim kategorijama u kojima smo se svi utrkivali i zabavljali“, počeo je Perez.

„Ti zadnji krugovi su bili sjajna borba s Lewisom, prošlo je jako dugo otkad smo imali dobru borbu tako da je dobro da se vratio. Također, i s Charlesom je bila dobra borba, bio je jako agresivan, ali pošten i siguran sam da su navijači uživali.“

Perez je nakon sjajnog proboja prema naprijed i osvajanja drugog mjesta iz situacije s početka utrke gdje je bio zadnji, osvojio titulu vozača dana. Prokomentirao je dvoboj s Leclercom u kojem je došlo do oštećenja, ali i kako je na kraju Sainz ipak bio predaleko.

„Bilo je nesretno s Charlesom u prvom krugu, nije bilo mjesta za tri bolida i nažalost, ja sam izvukao deblji kraj. Oštetio sam prednje krilo koje na ovim bolidima, rečeno je, ne utječe toliko, ali nisam imao prednji kraj pa sam bio prisiljen otići u boks i u biti sam pao na zadnje mjesto te sam se pokušavao probiti naprijed krug po krug.“

„U jednom trenutku je izgledalo kako bi mogli završiti četvrti ili peti, a onda smo ušli u borbu za postolje i nastojali smo ga ostvariti. Sainz je bio predaleko. Mislim da je u jednom trenutku bio na tri i pol sekunde tako da je u tom trenutku jednostavno bio predaleko“, zaključio je Meksikanac.

Objava Perez: Zadnji krugovi su bili epski pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Izvor: GP1.hr