Vijesti

Peterovratni MINI

MINI 5 vrataPo prvi puta u povijesti, MINI dolazi u peterovratnoj karoserijskoj inačici. Međuosovinski razmak produžen je za 72 mm, u odnosu na trovratni MINI, što čini prostor za stražnje putnike 15 mm višim, 61 mm širim te 72 mm duljim. Prtljažnik je narastao na 278 l, što je čak 67 l više od trovratne inačice.

Iako je “MINI 5 vrata” narastao do ukupno 3.982 mm (“Mini Cooper S 5 vrata” i “MINI Cooper SD 5 vrata”: 4.005 mm), odosno on je 161 mm dulji te širi i viši za 11 mm u odnosu na trovratnu inačicu, nije narušen prepoznatljivi vanjski izgled. Značajke dizajna kao što su šesterokutna rešetka hladnjaka, prednja svjetla i stražnja svjetla sa širokim kromiranim okvirom i crni blatobrani ostaju isti kao u novom trovratnom MINI-u. Uz 13 novih boja na izbor, uključujući i novu “MINI Yours paket Lapisluxury Blue”, po prvi puta se puta može odabrati kontrastna boja krova i vanjskih retrovizora.

Novi “MINI 5 vrata” dolazi na tržište s mogučnošću odabira između četiri motora (prosječna potrošnja goriva: 5,9 – 3,5 l / 100 km, prosječna emisija CO2: 136 – 92 g / km). Dva benzinska i dva dizelska motora nove generacije dostupna s MINI TwinPower Turbo tehnologijom; “MINI Cooper 5 vrata” ima trocilindrični benzinski motor sa 100 kW (136 KS) , “MINI Cooper S 5 vrata” ima četverocilindrični benzinski motor sa 141 kW (192 KS) , “MINI Cooper D 5 vrata” ima trocilindrični dizelski motor s 85 kW (116 KS), a “MINI Cooper SD 5 vrata” novorazvijeni četverocilindrični dizelskim motor sa 125 kW (170 KS). Svi modeli dolaze sa šesterostupanjskim ručnim mjenjačem. Opcionalno je dostupnan šesterostupanjski automatski mjenjač Steptronic za sve modele te šesterostupanjski automatski mjenjač Steptronic Sport za “MINI Cooper S 5 vrata” i “MINI Cooper SD 5 vrata” koji uključuju auto start / stop funkciju i dodatne GREEN mode postavke vozila za učinkovitiju potrošnju goriva.