Peugeot / Testovi

Peugeot 301

Rastuća tržišta Azije i istočne Europe postavila su pred PSA grupu zadatak: napraviti limuzinu koja dobro i ozbiljno izgleda, a ne košta mnogo.

Koncern, u čijem je portfelju Peugeot i Citroen, odgovorili su modelima Peugeot 301 i Citroen C-Elysee. Radi se o gotovo istim automobilima, koji izlaze s iste proizvodne trake, a razlikuju se u dizajnerskim elementima koji daju prepoznatljivost marke.

Peugeot 301 službeno predstavljen je na auto salonu u Parizu 2012, a napravljen je kako bi zadovoljio sve vremenske i prometne uvjete širom globalne mreže puteva i gradova. Mora voziti četiri ili pet putnika u što većem komforu, mora izdržati loše prometnice i mora primiti što više prtljage. I da ne zaboravimo, mora izgledati privlačno i biti jeftin.

Brojke, ali i test uvjerili su nas da je Peugeot uspio zadovoljiti sve zahtjeve. Prostor za noge na stražnjim sjedalima je za ovu kategoriju impozantan i rijetkost i u većim limuzinama. Zapremina prtljažnika iznosi 506 l, što je također na samom vrhu kategorije.

Ovjes izvrsno upija zimom uništene, ionako loše puteve, a nije premekan, što čini vožnju udobnom. Solidne performanse osigurava 1,6-litreni HD-i motor snage 92 KS, a radi se o motoru koji se dokazao štedljivim i u večim automobilima PSA grupe.

Ono što moramo naglasiti je činjenica da Peugeot 301 nije limuzinska izvedenica nekog od postojećih modela i po dimenzijama se nalazi na razmeđi B i C segmenta. To je potpuno nov automobil, stvoren iz potrebe, odnosno zahtjeva tržišta koje smo spomenuli ranije.

U ponudi su, osim navedenog, još dva benzinska motora i ukupno dva paketa opreme: Active i Allure. Testirani model s boljom, Allure, opremom i spomenutim turbo diesel-om košta 111.900,00 kn, što je ujedno i najskuplja izvedba. Početna cijena je 91.900,00 kn.

U opremi je sve što moderan automobil mora imati. Klima uređaj, prednji i bočni stražnji jastuci, ESP, radio s CD-om, bluetooth povezivost, USB priključak, putno računalo, preklopivi stražnji nasloni, da nabrojimo samo najbitnije. Puno toga za relativno malo novaca, što je i najbolja opisna ocjena ovog automobila.

Tags: /