Vijesti

Peugeot 308 GT od travnja na hrvatskom tržištu

Peugeot 308 GTPeugeot 308 i 308 SW ostvarili su velik prodajni uspjeh i to zahvaljujući njihovu dizajnu, kvaliteti, inovativnom i-Cockpitu i učinkovitosti, s rekordno malom potrošnjom goriva i niskom emisijom CO2.

Nakon tog izvrsnog rezultata, linija 308 dočekuje dvije nove dinamične izvedbe u kompaktnoj i karavanskoj izvedbi. One utjelovljuju Peugeotovu strategiju uspona prema višem segmentu, što potvrđuje i osvajanje nagrade Automobil godine 2014.

Za upravljačem novih izvedbi, bio to GT 205 ili GT 180 s motorima 1.6l THP 205 S&S BVM6 i 2.0l BlueHDi 180 EAT6, vozači će cijeniti profinjen dizajn i izvrsne performanse tih automobila, kao i vrhunsko vozačko iskustvo te smanjenu potrošnju goriva.

Jedinstvenost modela 308 GT vidljiva je na prvi pogled i plijeni pozornost. Prednji kraj te dinamične inačice čine prednja maska sa znakom lava i tri vodoravna profila s obiju strana znaka te LED svjetla. Za najbolju vidljivost u svim uvjetima 308 GT opremljen je vrhunskim svjetlima koja čine 62 svjetleće diode.

308 GT prepoznatljiv je i po ekskluzivnim pokazivačima smjera. Sekvencijalnim radom pokazivača smjera, od unutrašnjeg dijela prema vanjskom, naglašen je tehnološki karakter automobila. Pokazivači smjera nalaze se iznad novih usisnika koji motor opskrbljuju većom količinom zraka.

308 GT utjelovljuje aerodinamičku i dizajnersku čistoću linija. Crni retrovizori stapaju se sa zatamnjenim staklima. Vizualno proširenim pragovima, 308 GT ima 18-inčne “Diamond” aluminijske naplatke s gumama Michelin Pilot Sport 3. Naplatci nazvani “Diamond”, s krakovima užlijebljenih utora i graviranim motivom, dostupni su ekskluzivno uz model 308 GT.

Stražnji je kraj 308 GT upadljiv ponajprije zahvaljujući lakiranom crnom difuzoru i ukrasnim dvostrukim ispušnim cijevima. Oznaka GT integrirana je u prednju masku, poklopac prtljažnika i prednje blatobrane.

Ponuda boja obuhvaća i novu ekskluzivnu boju, plavu Magnetic. Ta boja, koja podsjeća na plavu boju koja je oduvijek krasila francuske trkaće automobile, savršeno odgovara fluidnim, dinamičnim linijama automobila i naglašava visinu podvozja, spuštenu za 7 mm sprijeda i 10 mm straga.

Peugeot 308 GTUnutrašnjost slijedi temeljne postulate sportske unutrašnjosti: strop i gornji dijelovi nosača krova antracitne su boje, serijske presvlake u kombinaciji TEP-a i kože Alcantara ukrašene su crvenim šavovima, a uz doplatu su dostupne i presvlake od kože Nappa. Crveni se šavovi nalaze i na armaturnoj ploči, oblogama vrata, mjenjaču i tepisima. Mehanička je dimenzija ostvarena aluminijskim papučicama i pragovima od nehrđajućeg čelika.

Najvažniji dio sportskog automobila, vozački položaj, idealan je zahvaljujući Peugeotovu ergonomičnom i-Cockpitu. Kompaktan upravljač presvučen perforiranom kožom sa značkom GT, jedinstven za taj model, može se podesiti po visini i dubini. U vozačevu je vidnom polju i instrumentna ploča s novim motivom šahovnice. Nakon pokretanja motora pojavljuje se pozdravna poruka ekskluzivna za model GT. Usto, veliki dodirni ekran krasi nova crveno-crna kombinacija boja, naziva Redline.

Peugeot 308 GT

Tags: /