Vijesti

Peugeot EXALT

Peugeot s konceptnim automobilom EXALT predstavlja svoju dojmljivu viziju limuzine, slijedeći pristup koji je 2012. pokrenut s konceptom Onyx. Već na prvi pogled ističe se radikalnim izgledom i korištenim materijalima. Izražena linija karoserije, prvi puta viđena na konceptnom vozilu Onyx, ovaj je put interpretirana kombinacijom neobrađenog čelika i učinkovitog tekstilnog materijala, Shark skin, nadahnutog jedinstvenom teksturom kože morskog psa.

Zadivljujuća razina akustične udobnosti potaknut će vas da otkrijete širok spektar materijala upotrijebljenih za obradu kabine – miješanu tkaninu “chiné” na bazi prirodne vune, patiniranu kožu, neobrađeni čelik i ebanovinu. Iznimno kvalitetno drvo jedinstveno je ukrasio trio iz PINWU Designa. Ugrađena tehnologija svako putovanje čini posebnim doživljajem. Peugeot i-Cockpit, crno svjetlo, pročistač zraka Pure Blue…

Ispod reljefnog poklopca smješten je 1,6-litreni THP motor od 270 KS, koji je razvio Peugeot Sport. U kombinaciji sa šesterostupanjskim automatskim mjenjačem, benzinski četverocilindraš razvija specifičnu snagu od gotovo 170 KS po litri, što ga čini jednim od najboljih na svijetu. Straga, stražnja osovina multi-link sadržava elektromotor snage 50 kW. Služi i za punjenje akumulatora energijom nastalom prilikom kočenja. Pri usporavanju elektromotor koči vozilo momentom opiranja. Tako tehnologija HYbrid4 kinetičku energiju koja bi se inače rasipala u toplinu preko kočnih diskova i obloga pretvara u struju.

Peugeot konceptom EXALT još jednom dokazuje da su emocije uvijek bile u središtu njegovog naslijeđa i gena.

Tags: /