Vijesti

Peugeot se 2015. vraća na Dakar Rally

Nakon obaranja rekorda na najvišoj utrci na svijetu, prešavši 20 km na Pikes Peaku u nešto više od 8 minuta, Peugeot Sport, Red Bull i Total prihvaćaju novi ekstremni izazov : 10 000 km najtežeg i najdužeg relija na svijetu! Od 2015. godine i nakon 25 godina odsutnosti, “lav” je ponovo spreman za Dakar Rally, kao i vozači Carlos Sainz i Cyril Despres.

Za francuski tim to je povijesni povratak, jer je tamo pobijedio čak četiri puta od 1987. do 1990. godine s mitskim 205 T 16 Grand Raid i 405 T16 Grand Raid.

Na cestama u Južnoj Americi, zahtjevnim i za ljude i za automobil, 25 godina nakon svog zadnjeg sudjelovanja, Team Peugeot Total prihvatit će izazov od siječnja slijedeće godine sa svojim novim adutom: 2008 DKR.

Dakar će ostati prioritet za Peugeot, u novom višegodišnjem programu, u kojem će biti i druge utrke, da bi se tim na najbolji mogući način pripremio za Dakar. Carlos Sainz i Cyril Despres bit će stup ekipe. Carlos Sainz, koji je na Dakaru pobijedio 2010. godine, donijet će ekipi svoje dragocjeno iskustvo, uključujući vožnju ali i razvoj automobila, dok je Cyril Despres, pet puta pobjednik na utrci na motoru, odabrao Peugeot za početak nove karijere na četiri kotača.