Vijesti

Početak proizvodnje novih dizelskih motora u Opelu

Opel 2,0-CDTIOpel Kaiserslautern slavi dolazak novog motora. Redovna proizvodnja novog dvolitrenog dizelskog motora počela je posjetom Jima DeLuce, GM-ova izvršnog potpredsjednika globalne proizvodnje, i Petera Christiana Küsperta, potpredsjednika prodaje i postprodaje u Opel grupi. Motor je usklađen sa strogim emisijskim standardima Euro 6.

Ovaj novi dizelski motor koji nudi 125 kW (170 KS) i impresivan okretni moment od 400 Nm bit će dostupan s Opelovim modelima s vrha ponude – Insignijom i Zafirom Tourer. Razina buke i vibracija toliko je smanjena da je motor u praznom hodu čak 5 decibela tiši od prethodnika.

Tako 2.0 CDTI ispunjava sve važne preduvjete modernog motora i povećat će privlačnost Opelova portfelja. On označava početak nove generacije velikih dizelskih motora koje će razviti inženjeri iz Torina i Rüsselsheima uz pomoć tima iz Sjeverne Amerike.

Opel 2,0-CDTI“Tvornica u Kaiserslauternu znatno pridonosi Opelovoj ofenzivi pogonskih sustava tako što proizvodi najmlađeg člana dvolitarske obitelji dizelskih motora. Ponosni smo što smo odabrani za proizvodnju tog revolucionarnog motora. Naš će iskusni tim ovladati tim zadatkom i isporučiti visoku kvalitetu na koju smo svi navikli.”, rekao je Peter Winternheimer, vršitelj dužnosti upravitelja tvornice Opel Kaiserslautern.