Vijesti

Predstavljanjem redizajniranog Mastera nastavlja ne obnova palete Renaultovih lakih gospodarskih vozila

Renault MasterNakon prošlogodišnje obnove palete lakih gospodarskih vozila Kangoo i nedavne obnove Trafica, Renault na Salonu gospodarskih vozila 2014. u Birminghamu (29.04. do 01.05.2014.) predstavlja obnovljeni Master, koji će se proizvoditi u francuskom Batillyju. Ponudu će krasiti novi motori i tehnologije te nov dizajn prednjeg kraja.

Najvažnija se promjena krije pod poklopcem motora novog Mastera, točnije, linija 2,3-litrenih motora dCi snage od 110 do 165 KS (u usporedbi s dosadašnjih 110-150 KS). Inačice od 110 i 125 KS jamče odličan omjer cijene i potrošnje goriva, inačice od 135 i 165 KS dolaze u izvedbi s dva turbopunjača i, osim veće snage, imaju još manju potrošnju. S motorom snage 165 KS, obnovljeni Master štedjet će 1,5 l/100 km, premda razvija 15 KS i 10 Nm okretnog momenta više. To potrošnju goriva inačice L2H2 165KS spušta ispod 7 l/100 km (6,9 litara/100 km, što daje emisiju CO2 od 180 g /km).

Renault MasterPaleta je obogaćena mnoštvom novih obilježja koja se odnose na sigurnost i udobnst, uključujući serijski sustav elektroničkog nadzora stabilnosti koji u obzir u uzima masu i razmještaj prevoženog tereta (Load Adaptive Control), sustav za pomoć pri kretanju na uzbrdici i sustav Extended Grip koji poboljšava prianjanje u zahtjevnim uvjetima, kao što su snijeg, blato i pijesak. Bit će dostupan i sustav za obuzdavanje njihanja prikolice (Trailer Swing Assist) (u kombinaciji s mogućnošću vuče prikolice). Kada otkrije njihanje prikolice, sustav naizmjence koči i ograničava isporuku okretnog momenta dok se njihanje ne zaustavi.

Upravljački sustav novih Mastera s dva turbopunjača bit će opremljen električnom pumpom radi lakšeg manevriranja i okretanja upravljača pri malim brzinama. A omogućuje i uštedu goriva od 0,1 l/100 km.

Renault MasterPaleta novog Mastera i dalje nudi izbor više od 350 po mjeri izrađenih inačica, u četiri različite duljine i tri visine, furgon, izvedba s produljenom kabinom, inačice šasija s kabinom i platforma s kabinom, kao i prednji i stražnji pogon. Novopridošlice u ponudi su L4H2 i L4H3, furgoni s jednostrukim stražnjim kotačima. Zbog dugoga prijenosnog omjera u diferencijalu idealni su za kupce koji prelaze veliki broj kilometara i dostavne tvrtke. Širi prostor između kotača omogućava prijevoz europaleta straga.

Zahvaljujući novom izgledu prednje maske, prednji kraj obnovljenog Mastera utjelovljuje novi Renaultov stilski identitet. Veća, uspravnija značka krasit će sva vozila u ponudi vodećega europskog proizvođača lakih gospodarskih vozila još od 1998.

Tags: /