sport

Problemi s turbom udaljili Vettela iz utrke

Sebastian Vettel, Red Bull media

Sebastian Vettel odustao je drugi puta ove sezone, ovog puta zbog problema s turbom na današnjoj utrci za VN Monaka. Svjetski prvak je u prvih nekoliko krugova držao treće mjesto ali je nakon toga usporio te je bio prisiljen zaustaviti svoj RB10.

“To je razočaravajuće. Imao sam dobar start a onda smo izgubili pritisak u turbini tako da sam ostao bez snage i morao odustati. Momčad je učinila sve što je mogla. U bolidu sam se osjećao sasvim bespomoćno pa sam pitao ekipu što možemo učiniti, međutim nismo mogli ništa više. Jučer smo popravili probleme koje smo imali s ERS-om ali danas su se pojavili novi s turbom”, rekao je Vettel.

Njegov momčadski kolega Daniel Ricciardo utrku je završio na trećem mjestu.

“Nisam startao dobro, dionica do prvog zavoja je kratka tako da je to bilo frustrirajuće. Onda smo ostali bez Seba a Kimi je imao puknuće gume tako da smo se vratili tamo gdje smo se nadali biti. Nakon ponovnog starta pazili smo na gume a 20 krugova prije kraja vidio sam da su u redu tako da sam pritisnuo. Tada sam se prvi puta u cijeloj utrci osjećao da stvarno vozim bolid pa smo uhvatili Lewisa. Bilo je zabavno ali nisam ga mogao proći tako da na kraju moram reći da je utrka završila bolje nego što je započela.”

Izvor: GP1.hr