Vijesti

Prometna prognoza od 3. do 6. travnja 2015.

HAK logoHrvatski autoklub obavijestio je da se zbog predstojećih uskrsnih blagdana, na našim prometnicama očekuje pojačan promet.

Gužve će biti na mnogim gradskim prometnicama, a u petak u popodnevnim satima pojačan promet očekuje se na glavnim cestovnim pravcima, na A1 Zagreb (Bosiljevo)-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora, ali i na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka. Slično će biti i na Ličkoj magistrali (DC1), na Jadranskoj magistrali (DC8) kao i na prilazima turističkih središta duž obale, a posebice u Istri i u Dalmaciji.

Pojačan ulazak osobnih vozila bit će na graničnim prijelazima sa Slovenijom, na Maclju i Bregani u kontinentalnom dijelu Hrvatske, te na Kaštelu, Plovaniji i Rupi u Istri i Primorju. Pojačanog prometa bit će na graničnom prijelazima s Bosnom i Hercegovinom u oba smjera, te sa Srbijom na izlasku iz zemlje.

Trajektna pristaništa će također biti mjesta gdje se očekuje pojačan promet i moguća čekanja. Osobito na sjevernom Jadranu, u pristaništima Brestova, Valbiska, Stinica i Prizna, te u lukama u Zadru i Splitu.

Na Uskrsni ponedjeljak, 6. travnja, pojačan promet i gužve bit će izraženije sredinom i krajem dana zbog povratka vozača domovima. Na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bregana i dalje prema Sloveniji, ali i na autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb prema unutrašnjosti. Na prilazima gradu Zagrebu, na naplatnim postajama Lučko i Zagreb-istok, kao i na zagrebačkoj obilaznici (A3), posebice krajem dana, moguće su gužve i kraća čekanja.

Zabrane za teretna motorna vozila iznad 7,5t najviše dopuštene mase bit će u petak, 03. travnja i u subotu, 04. travnja od 15 do 23 sata, kao i na Uskrsni ponedjeljak, 06. travnja od 14 do 23 sata. Zabrana se odnosi na važnije državne ceste, između kojih ističemo Jadransku magistralu (DC8) cijelom njezinom dužinom, dok zabrane nema na autocestama, kao niti na državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali.