Vijesti

Prvo pojavljivanje novog Chevrolet Camara u Europi

Novi Camaro u kabriolet i kupe izvedbi bit će predstavljen na 65. sajmu automobila u Frankfurtu. Najnovije izdanje ovog glasovitog američkog “muscle car” automobila predstavlja najznačajniji redizajn od predstavljanja pete generacije Camara kao konceptnog vozila 2006.

“Camaro se oduvijek povezivao s kultnim dizajnom, visokim performansama i užitkom u vožnji, a na novi kupe i kabriolet smo osobito ponosni,” rekao je dr. Thomas Sedran, predsjednik i izvršni direktor Chevrolet Europe. “Camaro dolazi s novim visokotehnološkim sustavima koji kupcima pružaju dodatnu praktičnost i još veću vrijednost za njihov novac”, dodaje Sedran.

Novi Camaro može se pohvaliti poboljšanom aerodinamikom koja omogućuje učinkovitije hlađenje i stabilnost pri velikim brzinama. Prednji dio vozila ima širu donju i užu gornju rešetku, dok funkcionalni poklopac motora s otvorom za zahvat zraka pomaže u smanjenju zagrijavanja i aerodinamičnog uzgona. Na stražnjem dijelu novi dizajn upotpunjuju posebno oblikovana vrata prtljažnika, vodoravna svjetla i difuzor.

Automobil pogoni 6,2-litreni V8 motor koji dolazi u kombinaciji sa šesterostupanjskim ručnim ili automatskim mjenjačem. Model s automatskim mjenjačem uključuje aktivno upravljanje gorivom i promjenjiv rad ventila (VVT). Model s ručnim mjenjačem proizvodi 432 KS (318 kW) pri 5900 okretaja u minuti i daje okretni moment od 569 Nm pri 4600 okretaja u minuti. Kupe verzija s ručnim mjenjačem ubrzanje do 100 km/h postiže za 5,2 sekunde, a kabriolet s ručnim mjenjačem za 5,4 sekunde.

Zahvaljujući daljinskom otvaranju bez upotrebe ključa koje se nudi u standardnoj opremi, u Camaro se ulazi jednostavno i ugodno. Kod verzije s automatskim mjenjačem, kupci se mogu odlučiti za opciju daljnskog pokretanja motora. Sportska sjedala Recaro dolaze kao opcija kod kupe varijante.

Camaro dolazi s novim radijskim sustavom MyLink koji omogućuje korisnicima da otvaraju imenike, osobne liste pjesama i fotogalerije sa svojih pametnih telefona na ekranu automobila. Povezivanje je omogućeno putem USB-a, Bluetootha ili aux-in priključaka. Uz prepoznavanje govora, sustav nudi i mogućnost pretvaranja teksta u govor*, koji omogućuje korisnicima preslušavanje tekstualnih poruka s njihovih pametnih telefona. U standardnu opremu uključena je i kamera za vožnju unatrag. Osim toga, kupci se mogu odlučiti za kupnju integriranog sustava za navigaciju koji pokriva cijelu Europu. Kao i kod svih Chevroletovih radijskih sustava MyLink, vlasnici će moći nadograditi novi sustav posebnim aplikacijama nakon što postanu dostupne.

Novi Camaro stiže u odabrane Chevroletove prodajne salone diljem Europe krajem ove godine. S početnom cijenom u Njemačkoj od 39.990 EUR za kupe i 44.990 EUR za kabriolet, predstavlja neodoljiv izbor za vozače koje zanimaju automobili visokih performansi.

Međutim, Camaro predstavlja mnogo više od velike vrijednosti i pristupačne cijene. Njegova snaga, kultni dizajn i jedinstvena svojstva “muscle car” vozila osvojili su mnoga srca i maštu te tijekom desetljeća predstavljali temu za zidne plakate, majice i pjesme.