sport

Raikkonen: Ne zamaram se špekulacijama oko 2019.

U jeku “silly seasona”, mnogi analitičari i komentatori Formule 1 izrađuju scenarije postava za 2019. godinu. Među njima se našlo nagađanje kako je momčad McLarena zainteresirana za vozačke usluge Kimija Raikkonena.

S obzirom na to da nema čvrstih dokaza za podupiranje ove tvrdnje, Finac je na diplomatski način odgovorio onima koji ga vraćaju u bivšu momčad:

“Ne znam što da vam kažem. Tamo 2007. sam rekao kako želim završiti karijeru u Ferrariju. U jednom trenutku to nije bilo izgledno. No, sada, ponovno postoji ta mogućnost.”

“Nikada ne znate što se može dogoditi pod određenim okolnostima. Vidjet ćemo. Kao i obično, pregovori su u punom jeku i trenutno nemam ništa za nadodati,” objasnio je Raikkonen.

Na pitanje o pregovorima s McLarenom, Kimi je i dalje suzdržan.

“Pričao sam s njima. Pogotovo u prošlosti kada sam još uvijek bio dio momčadi.”

“Znam da bi htjeli konkretan odgovor. Obično nas ne pitate za mišljenje kada pišete o ovakvim temama. Tako da je odluka na vama: Možete napisati ili da prelazim ili da neće biti ništa od toga. Pišete ono što je za vas istina,” zaključio je Raikkonen.

U Britanskoj momčadi još nisu sigurni kojem dvojcu će dati prednost sljedeće sezone. U igri je nekoliko mogućnosti. Jedna od njih govori o dovođenju mladog Landa Norrisa na mjesto Španjolca. U tom slučaju bi mu se pridružio Daniel Ricciardo ili Kimi Raikkonen. McLaren je nekoliko puta izjavio kako bi u momčadi htio kombinaciju mlade snage i iskustva.

Ako pregovori s Kimijem stvarno postoje, moguće da će Finac svoj “posljednji naklon” imati u momčadi iz koje je otišao prije dvanaest godina. Tada će svojom vožnjom morati opravdati hrabru odluku momčadi iz Wokinga. Neće smjeti dopustiti umoru da ga spriječi u osvajanju dobrih rezultata.

Izvor: GP1.hr