sport

Raikkonen: Zaj… motivaciju

Kimi Raikkonen, Ferrari media

Ferrarijev vozač i svjetski prvak iz 2007., Kimi Raikkonen, izjavio je da motivacija nije razlog njegovog manjka brzine na VN Kine.

Raikkonen je u Šangaju završio osmi, dok je njegov momčadski kolega Fernando Alonso završio treći, minutu ispred Raikkonena. Finac je upitan kakva mu je bila motivacija tijekom tako teške utrke, a on je izjavio:

“Ne znam zašto uvijek dovodite motivaciju u priču. Zaj…te sve o tome, imamo loše utrke i to nije lijepo, ali nekad je jednostavno tako. Cilj nam je poboljšati se i doći tamo gdje želimo biti.”

Raikkonen je također upitan je li Alonsovo postolje ohrabrujuć znak poboljšanja i napretka momčadi, a Raikkonen je izjavio:

“Popravili smo stvari, popravljali smo ih na svakoj utrci do sad. Od Australije naovamo smo napravili mnogo poboljšanja na bolidu. Izvana se to teško vidi, ali mi to vidimo i čini se da rade. S bolidom sam bio prilično sretan na prethodnoj utrci, ali očito nije prošla kako sam planirao. Ovdje sam na početku imao nekakav problem pa nisam mogao voziti, što ne pomaže. Otad je vikend jednostavno bio težak. Tako da sam barem zaradio nekoliko bodova, ne ono što želim, ali za momčad je bio bolji vikend i naravno da ih to veseli jer smo naporno radili da se poboljšamo. Znamo da smo se popravili, ne koliko smo htjeli, ali njegovo postolje je za nas dobra stvar.”

Izvor: GP1.hr