sport

Ramirez: McLaren će izgubiti Alonsa

Nekadašnji McLarenov koordinator, Jo Ramirez, smatra kako ekipa za koju je nekoć radio sporo napreduje od svog ponovnog udruživanja sa Hondom i kako to nema loš utjecaj samo kod gubitaka sponzora, nego upozorava kako bi momčad mogla izgubit svoju vozačku zvijezdu Fernanda Alonsa.

“McLarenova evolucija je dobra, ali je prespora. Sponzori im odlaze, a mogao bi i Alonso. On je vozač za pobjede i on mora pobjeđivati. Smatram kako neće podnositi poteškoće i sljedeće sezone. Vjerujem da je njegovo strpljenje blizu granice,” rekao je Ramirez.

Upitan za buduće pobjede McLarenove momčadi, Ramirez nije siguran.

“Nisam siguran, ali s obzirom na talent s kojim raspolažu, nadam se da će pobjeđivati, ali sponzori odlaze, jer ako u poslovnom svijetu Formule 1 niste uspješni i ne pobjeđujete, postaje vrlo teško. Smatram da su se već ove sezone trebali boriti za postolja. Oni moraju napraviti sve u njihovoj moći kako bi bili bolji, sljedeća godina je McLarenova zadnja šansa. Čeka ih puno posla na svim područjima i nije samo problem u Hondinoj pogonskoj jedinici. Da, pogonska jedinica nije dobra, ali ni šasija nije baš najbolja. Trebaju raditi zajedno, McLaren i Honda, kao da su jedna obitelj, i tako zadržati Alonsa,” dodao je.

Ramirez je bio veliki prijatelj i suradnik Ayrtona Senne tijekom prve McLaren-Honda ere koja je rezultirala velikim brojem pobjeda i naslova.

Izvor: GP1.hr