Vijesti

Range Rover Hybrid

Land Rover pokreće po prvi puta u povijesti proizvodnju hybridnih modela. Range Rover Hybrid i Range Rover Sport Hybrid su modeli koji će donjeti značajnu uštedu goriva i nisku emisiju CO2, zadržavajući proslavljena Land Roverova svojstva i performanse.

Karoserija oba modela je u potpunosti aluminijska, bazirana na Land Roverovoj tzv. Premium Lightweight arhitekturi i dijele pogonski sklop, čime postaju prvi serijski “premium” diesel hibridni SUV-i na svijetu.

“Uzbuđeni smo što ćemo predstaviti Range Rover i Range Rover Sport hibride, prve hibridne SUV-e na svijetu s legendarnim Land Rover svojstvima. Dodatak uglađenog električnog pogona donosi profinjenost, smanjuje emisiju CO2 i donosi viši stupanj performansi u paru s našim SDV6 motorom.”, rekao je John Edwards, direktor Land Rovera.

Kako bi dokazali sposobnosti novih vozila, tri hibridna modela su krenula 22. rujna na epsko putovanje iz Velike Britanije, domovine Land Rovera, u Indiju, odnosno iz kolijevke u Solihullu u partnersku komapniju TATA u Mumbaiju. Ovaj 16.000 km dug put prolazi kroz 12 zemalja i ukljućuje 4.000 milja dugu dionicu povijesnog “Puta svile”, koji spaja Aziju s Mediteranom.

Range Rover Hybrid kombinira SDV6 diesel motor s elektromotorom, postižući zajedničku snagu od 340 KS, uz zadivljujuće performanse, na razini SDV8 motora i smanjenje emisije CO2 za 26%.