Vijesti

Range Rover Sport rekorder Rub’ al Khali pustinje

Novi Range Rover Sport prešao je pustinju Rub’ al Khali za 10 sati i 22 minute, što je najbrže vrijeme prijelaza ove zahtjevne rute u povijesti.

Pustinja Rub’ al Khali je najveća pješčana pustinja na svijetu. S dnevnim temperaturama preko 50 stupnjeva i stalno izmjenjivim terenom, ova pustinja je istinski test izdržljivosti čovjeka i stroja. Četrdesetsedmogodišnji vozač Moi Torrallardona, odvezao je 849 km dugačku rutu od Wadi Adda Wasir-a u Saudijskoj Arabiji do granice s Ujedinjenim Arapskim Emiratima za 10 sati i 22 minute, vozivši prosječnom briznom od 81,87 km/h. Njegov automobil, bio je serijski Range Rover Sport s 510 KS snažnim V8 motorom zapremine 5 l, opremljen standardnim gumama. Jedina dorada na automobilu, bila je zaštitna ploča ugrađena ispod automobila.

Španjolski vozač, Moi Torrallardona, iskusan je off-road vozač, s osvojenim šestim mjestom na Dakar Rally utrci. “Izazov pustinje se ne može usporediti s ničim na svijetu. To je brutalan, ponekad smrtonosan krajolik koji ne oprašta. Vožnja pustinjom je jedinstvena kombinacija brzine i tehničke vještine. Kritično je napadati dine s preciznošću, poznavati pravi trenutak za pritiskanje gasa i pravi trenutak za otpuštanje. Za to je potrebno iskustvo i pametna prosudba. Ovakav način zahtjeva automobil sličnih sposobnosti: brz, dinamičan, okretan. Range Rover Sport je upravo to. Izuzetno sposobno vozilo i pravi alat za osvajanje pustinje.”, izjavio je, nakon vožnje, Torrallardona.