sport

Red Bull će u utorak saznati odluku suda

By Vedran Kristić

Daniel Ricciardo, Red Bull media

Red Bull će morati pričekati zaključak postupka te će vjerojatno u utorak saznati odluku suda na žalbu koju su uputili zbog diskvalifikacije Daniela Ricciarda iz rezultata s VN Australije. Suđenju su prisustvovali i promatrači iz McLarena, Lotusa, Williamsa i Force Indije.

Red Bull se pokušao pravdati da tehnička direktiva koja se tiče senzora za protok goriva nije regulatorna te da zbog toga ne mogu biti kažnjeni za ignoriranje FIA-inog zahtjeva za smanjenjem protoka goriva. Također, tražili su da objasne sudu kako nijednom tijekom utrke nisu prekoračili maksimalni dozvoljeni protok goriva od 100 kg/h.

Tehnički direktor Adrian Newey i glavni inženjer automobilskog inženjeringa Paul Monaghan su bili ispitani kao svjedoci Red Bulla, dok je FIA-in šef za pogonske sustave Fabrice Lom imao sličnu ulogu, samo sa suprotne strane.

FIA tvrdi da tehničke direktive pomažu momčadima kako se pridržavati pravila, a Jonathan Taylor iz FIA-e je rekao da Red Bull nije smio ignorirati takav zahtjev nebitno koji je razlog u pozadini.

Mercedes je bio treća strana uključena u postupak, a njihov odvjetnik Paul Harris je rekao da je Red Bull namjerno kršio pravila te je tražio još veće sankcije za Red Bull kako bi se spriječili takvi prijestupi u budućnosti.

Izvor: GP1.hr