sport

Red Bull: Renault je 47 ‘konja’ od Mercedesa

Red Bull je otkrio da je Renaultova pogonska jedinica samo 47 konjskih snaga slabija od Mercedesove, a šef momčadi, Christian Horner, je uvjeren kako se taj zaostatak može do kraja smanjiti.

Francuski proizvođač je ove sezone radio na velikim dobicima, a to je pomoglo Red Bullu da se uključi u borbu s Ferrarijem za drugo mjesto u poretku konstruktora.

Međutim, Horner je svjestan da je još puno posla ispred njegove momčadi,

“Mislim da, sa svim stvarima, oni rade u harmoniji. Imaju odličan motor i šasiju koji rade u savršenoj harmoniji,” rekao je Horner o Mercedesu i nastavio.

“Mislim da je Renault napravio velike korake i znamo da još toga dolazi. Mislim da definitivno još toga dolazi. Znamo da smo oko 47 konjskih snaga iza. To je ono što su nam dečki iz Renaulta rekli i znamo za planove koje imaju kako bi zatvorili taj razmak.”

Renault je prije VN Mađarske izjavio kako nisu sigurni da će donositi velike nadogradnje za ovu sezonu jer se žele fokusirati na dizajn za 2017. godinu.

Usprkos tome, Horner vjeruje da napredak može doći kasnije u sezone s jednostavnom optimizacijom trenutnog motora.

“Imamo gorivo, uštimavanje i vozna svojstva. Iz toga će doći dodatne performanse. Vjerujemo da će biti nekih koraka u performansama s uređivanjem onoga što sada imamo,” dodao je Horner.

Izvor: GP1.hr