sport

Red Bull sve uvjereniji u dobivanje drugog mjesta s VN Australije

By Vedran Kristić

Christian Horner, izvor: Red Bull media

Red Bullov šef Christian Horner vjeruje da je žalba protiv diskvalifikacije Daniela Ricciarda iz rezultata za VN Australije ojačala sa svakom sljedećom utrkom. Australac je diskvalificiran jer je njegov bolid prekoračio dozvoljeni protok goriva od 100 kg/h nakon što se Red Bull odlučio pouzdati u vlastita mjerenja umjesto podataka koje je davao FIA-in homologirani senzor. Saslušanje će se održati u ponedjeljak a u Red Bullu se nadaju da će osigurati dovoljno argumenata da dokažu da je FIA-in senzor bio netočan. Horner je dodao da su svakom utrkom od tada imali sve jače dokaze.

“Svaki bod je važan, pa tako i bodovi iz Australije. Mislim da imamo čvrste dokaze. Svakom sljedećom utrkom problemi sa senzorom su postali očitiji i sve je izašlo na vidjelo. Nadamo se da naš slučaj možemo predstaviti pošteno i da ćemo dobiti natrag drugo mjesto iz Melbournea koje Daniel zaslužuje”, rekao je Horner za ESPN.

Ako Red Bull dobije slučaj, Ricciardo će se popeti na treće mjesto u poretku vozača, iza Nice Rosberga i Lewisa Hamiltona, dok će Red Bull zauzeti drugo mjesto u poretku konstruktora.

Izvor: GP1.hr