Vijesti

Redizajniran Peugeot 5008

“Dizajnom modela 5008 htjeli smo otići korak dalje od kvaliteta koje se očekuju od monovolumena. Geni kompakta zaslužni su za njegov jedinstven identitet.”, izjavio je Gilles Vidal, direktor Peugeot Design odjela.

Potpuno novi prednji kraj preuzima dizajnerska obilježja Marke. Prednja svjetla visoke tehnologije savršeno se uklapaju u ostatak karoserije. Opremljenije verzije imaju Xenon svjetla, čija se visina automatski prilagođuje opterećenju automobila, a snop svjetlosti usmjeren je prema unutrašnjem dijelu zavoja.  Na donjem dijelu smještena su dnevna svjetla i pokazivači smjera, oboje su izvedeni svjetlećim diodama (LED) i tehnologijom flat guide. Sa svake strane donjeg usisnika zraka, kromirana crta u obliku slova C naglašava svjetla za maglu.

Između prednjih svjetala nalazi se tanka “plutajuća” maska s kromiranim detaljima uzduž cijele širine putničkog prostora. Taj dojam pojačava donji dio prednje maske, koji se širi dalje prema stranicama automobila.

Poklopac motora i vjetrobran režu zrak na najučinkovitiji i najekonomičniji način. To potvrđuju i mjerenja, koeficijent otpora zraka Cx iznosi samo 0,29.

Tags: /