Renault / Testovi

Renault Clio GrandTour

Iako je hrvatski prosjek prodaje karavanskih inačica automobila daleko ispod europskog, svi proizvođači i na našem tržištu nude takav karoserijski oblik, neovisno o kategoriji, odnosno veličini automobila. Tako je u ponudi i Clio GrandTour.

Peterovratni novi Clio imali smo već na testu, s raznim motorima i razinama opreme, a karavan smo na cesti samo mogli primjetiti sa stranim tablicama, tijekom ljetne turističke sezone, sukladno prije navedenom podatku da je kod nas taj oblik daleko manje popularan nego u ostalim europskim državama.

Novi Clio GrandTour, mogao bi malo poboljšati tu statistiku, obzirom da se radi o skladnom dizajnu, zahvaljujući kojem ovaj automobil ne izgleda ništa manje atraktivno od osnovne, peterovratne izvedbe.

Zahvaljujući neprekinutim staklenim površinama i skrivenim vanjskim ručicama stražnjih vrata, gledano s boka, automobil izgleda elegantno, moderno. Općenito, ovo je svima onima, kojima se novi Clio sviđa, jednako Clio, ali s većim prtljažnim prostorom, odnosno, jednako zanimljiva, no iskoristljivija, više obiteljska izvedba. U odnosu na peterovratni, karavan ima 133 l veći prtljažnik, što je, s ukupno 433 l, više čak i od peterovratnog Meganea.

Ako vam je osnovni Clio malen, možete odabrati, trendovski crossover Captur ili Clio GrandTour, odnosno karavan. Osnova je ista. S jedne strane iskorak u popularan segment malih SUV vozila, s druge ostanak u kategoriji, ali s većim prtljažnim prostorom.

Clio GrandTour se jednako vozi, kao i svaki drugi Clio, mogućnost odabira motora i opreme je također jednak i sve dok ne otvorite prtljažni prostor, u kabini ne znate u kojem ste Cliu. To je glavna prendnost ovog karavana, pogotovo na našem, specifičnom tržištu na kojem ljudi kupuju atraktivan ili trendovski automobil koji će bar malo zavisti izazvati kod susjeda, a ne iz vlastitih potreba.

Isprobali smo izvedbu s 0,9-litrenim turbo benzinskim motorom snage 90 KS. Radi se o motoru koji je u potpunosti u duhu trendova koji vladaju zadnjih godina u autoindustriji, koja se okrenula smanjenju potrošnje goriva i zagađenja zraka. Prvenstveno se radi o smanjenju obujma benzinskih motora i dodavanju turbo punjača. Gotovo isto se prije mnogo godina dogodilo s diesel motorima pa ne možemo reči da se radi o revolucionarnoj tehnologiji, ali da je učinkovita, jest. Ovaj motor uveden je kao zamjena za Tce 100 koji se ugrađiavo u prošlu generaciju Clia.  U odnosu na stari, prema specifikacijama troši litru goriva manje, no ne zaboravimo ima i 10 KS manje.

Renault Clio s ovim motorom je automobil s kojim nećete smetati na cesti i zadovoljit će apsolutno sve potrebe koje se postavljaju pred automobil ove kategorije, no ipak smo dojma da tih 90 KS zvuči bolje nego što se pokazuje. Pogotovo, ako stvarno iskorištavate prtljažni prostor, zbog kojeg i jeste kupili karavan.

Drugim riječima, ako već trebate karavan i ako radite dovoljno kilometara godišnje da vam se isplati početna, ne mala razlika u cijeni od 20.000 kn, razmislite o turbo diesel motoru.