sport

Renault daje Aitkenu priliku u Barceloni

Ovog vikenda se sprema VN Španjolske, a i prilika da momčadi na dvodnevnom testu daju prilike mladim vozačima. Momčad Renaulta se naporno priprema za oba događaja te ima u planu testirati sposobnosti mladog Jacka Aitkena.

Mladić britansko – korejskog državljanstva je već treću godinu u programu mladih vozača Francuske momčadi. Iza njega je nekoliko uspješnih sezona u utrkama drugih kategorija. Vozeći neke od njih, uspio je osvojiti naslove, i to u kategorijama Formula Renault Eurocup te Formula Renault Alps.

Kao i mnoge njegove kolege vozači, vozio je i u GP3 seriji. Od trenutnih aktivnosti, planira ostvariti debitantsku vožnju u prvenstvu Formule 2 s momčadi ART. Makar su mu nepune 23 godine, iza sebe ima izdašan broj uspješnih sezona i titula koje su došle uz njih. Trenutno sakuplja iskustvo u Renaulta i prolazi edukaciju pod mentorstvom Carlosa Sainza i Nice Hulkenberga. Renault je očito procijenio kako je završio bitan period učenja. Sada će na nadolazećem testu pokazati koliko znanja može primjeniti u praksi.

Vrijedi napomenuti kako i Williams ima u pripremi jednog novaka – Olivera Rowlanda. On će odvoziti sesiju u utorak prije nego što prepusti volan Robertu Kubici u drugom danu. Force India također dovodi dva imena koja se prije nisu puno spominjala – Nikita Mazepin i Nicholas Latifi.

Izvor: GP1.hr