Vijesti

Renault je na natjecanju Automotive Brand Concept u Frankfurtu osvojio 5 nagrada

Datum 10. rujna 2013. važan je dan za Renaultov odjel za dizajn. Renault je u večeri ceremonije uručivanja nagrada, koju je u Frankfurtu održalo Njemačko vijeće za dizajn, osvojio pet nagrada za tri proizvodna modela, jedan konceptni automobil i koncept izložbenog prostora predstavljen na Salonu automobila u Parizu 2012.

Žiri sastavljen od 10 nezavisnih članova, stručnjaka za dizajn, modelima Clio, Captur i ZOE uručio je nagrade u kategoriji vanjskog dizajna proizvodnih automobila Ova tri modela na tržištu se nalaze manje od godinu dana i predvodnici su novog dizajnerskog izričaja marke Renault.

U kategoriji koncepata, nagradu je osvojio model Alpine A110-50, predstavljen 2012. na Velikoj nagradi Monaka. Alpine A110-50 razvijen je povodom obilježavanja 50. godišnjice stvaranja modela Alpine A110.

Renaultov koncept izložbenog prostora „The Bump“, predstavljen na pariškom salonu automobila 2012., osvojio je nagradu u kategoriji uređenja prostora, čime je odano priznanje uspješnoj suradnji studija DGT Architects i Renaulta. Kao i ZOE, “The Bump” je u srpnju 2013. osvojio nagradu Red Dot Award. Ovaj je koncept nadahnuće pronašao u vrijednosti zajedničkoj svim izloženim vozilima: kretanju. Cilj je bio stvoriti osjećaj kretanja na izložbenom prostoru. Vozila su izložena u koncentričnim krugovima oko jednog ili dva „brežuljka“ na čijim se vrhovima okreću platforme. Vozila se mogu vidjeti iz svakog kuta, ovisno o tome gdje stoji posjetitelj. Osjećaj kretanja koji stvara ovaj trodimenzionalni raspored dodatno pojačava podloga i osvjetljenje u raznim bojama na stropu, za koje su zadužene svjetleće kugle koje se elegantno kreću gore-dolje i mijenjaju boje.

Novi Renaultov koncept izložbenog prostora namijenjen je svim velikim automobilskim izložbama u svijetu, uključujući Ženevu, Šangaj i Frankfurt.

Ove nagrade priznanje su radu Laurensa van den Ackera i njegovih suradnika otkad je postao šef dizajna u Renaultu 2010.