Vijesti

Renault Mégane R.S. 275 Trophy

Renault Mégane R.S. 275 TrophyRenault Mégane R.S. 275 Trophy najnovija je prinova velike obitelji posebnih izdanja modela Mégane, započete inačicom Trophy 2011. i proširene inačicama Red Bull Racing RB7 (2012) i Red Bull Racing RB8 (2013.).

Iznimno cijenjena zbog ponašanja na cesti i performansi u vožnji stazom, šasija Cup s diferencijalom s ograničenim proklizavanjem serijski je dio Méganea R.S. 275 Trophy.

Kako bi kupci mogli posve iskoristiti dinamičke kvalitete automobila, inženjeri Renault Sporta izvukli su 10 dodatnih konjskih snaga. Dvolitreni benzinac sada razvija 275 KS, a najveća se snaga ostvaruje pri 5.500 o/min. Najveći okretni moment (360 Nm) dostupan je u širem rasponu okretaja, od 3.000 do 5.000 o/min.

Unatoč većoj snazi, zadržane su mala potrošnja goriva i emisije ispušnih plinova od samo 7,5 l/100 km, odnosno 174 g CO2/km.

Renault Sport i Akrapovič, renomirani proizvođač ispušnih sustava za motocikle i automobile sportskih performansi, svoju su suradnju okrunili titanijskim ispušnim sustavom, koji je dio serijske opreme. Osim manje mase, zahvaljujući uptrebi titana, Mégane R.S. 275 Trophy odlikuje se i posebnim, reskijim zvukom. koji će se sigurno svidjeti onima koji cijene sportski zvuk motora.

Mégane R.S. 275 Trophy početak je suradnje sa svjetski poznatim proizvođačem amortizera, tvrtkom Öhlins. Automobil ograničenog broja primjeraka može se naručiti i s prilagodljivim amortizerima s čeličnim oprugama Öhlins Road & Track. Taj tehnološki napredak koji se primjenjuje u automobilizmu, u Méganeu N4 omogućuje vozačima da jednostavno i bez pomoći prilagode postavke amortizera.

Za one koji dane vole provoditi na stazi, u dodatnoj ponudi Méganea R.S. 275 Trophy nalaze se gume Michelin Pilot Sport Cup 2. Tu gumu iznimno visokih performansi zajednički su razvili Michelin i Renault Sport posebno za tu ograničenu seriju Méganea s prednjim pogonom.