sport

Renault planira nadogradnje za Singapur

Red Bullov šef, Christian Horner, nagovijestio je da bi Renault mogao donijeti određene nadogradnje na svojoj pogonskoj jedinici na idućoj utrci.

Posljednjih tjedana su Renaultovi rivali poboljšavali svoje pogonske jedinice, a sada je red i na francuskog prozivođača da im odgovori. Renault je ove godine iskoristio najmanje razvojnih tokena od svih proizvođača, tek 11, što znači da na raspolaganju imaju još 21.

“Imamo nekoliko dijelova i sitnica, a čujem i da će biti potrošeno nekoliko tokena,” rekao je Horner na pitanje o nadogradnjama.

“Međutim, tvornica je uglavnom fokusirana na 2017., pa vjerujem da neće biti ništa veliko.”

Renault je nakon toga potvrdio da je potrošeno nekoliko tokena i da se nadaju da će poboljšanu pogonsku jedinicu donijeti u Singapur.

“Imamo još nešto za ovu godinu. Možda ćemo u Singapuru imati malo više i vidjet ćemo što smo dobili i što možemo izvući do kraja sezone. Sada smo u potpunosti fokusirani na iduću godinu, ali razvoj za iduću utrku ili za nadolazeće utrke je u planu. Nadamo se da će nam to donijeti desetinku ili dvije, ako izvučemo što smo htjeli,” rekao je Remi Taffin.

Izvor: GP1.hr