sport

Renault potvrdio partnerstvo s BP Castrolom

Renault je potvrdio kako će British Petroleum/Castrol biti njihov dobavljač goriva i maziva za 2017. godinu. Francuska momčad tako će dijeliti dobavljača s McLarenom.

Krajem prošle godine bilo je nesigurnosti hoće li Renaultov tadašnji partner Total nastaviti u Formuli 1 pa je Renault odlučio promijeniti dobavljača. Podsjetimo, napisi od potpunom povlačenju Totala krenuli su kada je prekinuto njihovo partnerstvo s Red Bullom početkom prosinca 2016.

Renaultov upravljački direktor, Cyril Abiteboul, vjeruje da promjena dobavljača može donijeti kompetitivnu prednost jer će snaga biti važan faktor ove godine.

“S novim aerodinamičkim pravilima za 2017. godinu, osjetljivost snage će se povećati. Zbog toga će gorivo i maziva imati još veći utjecaj na ukupne performanse bolida. Takav utjecaj nisu imali od uvođenja pogonskih jedinica 2014.,” rekao je Francuz.

“Ekipa u BP-u i Castrolu je jako uzbuđena zbog izazova koji nudi Formula 1, a i mi smo uvjereni da će nam oni pomoći ostvariti ambicije koje imamo s našim bolidom u 2017. i dalje,” dodao je Abiteboul.

Renault je već radio s Castrolom tijekom sezone 1997. godine kada je Williams Renault osvojio vozački i konstruktorski naslov,

Novo partnerstvo znači da će francuski proizvođač raditi s dva dobavljača – Castrolom u svojim bolidima i ExxonMobilom u bolidima Red Bulla.

Izvor: GP1.hr