Vijesti

Renault predstavlja novi svjetski koncept prodajnih salona koji će se iz krapine proširiti po cijeloj Hrvatskoj

Renault centar KrapinaProdajno-servisni salon Auto Centar Redan u Krapini današnjim otvorenjem posve preuređenog prodajnog salona u Hrvatsku donosi novi koncept prodaje vozila nazvan “Renault Store”. Taj koncept postupno preuzimaju svi Renaultovi saloni u svijetu pokazujući time želju da se još više usredotoče na kupca koji je najvažniji kapital marke.

Renault u svojem odnosu prema kupcima teži izvrsnosti i iznova osmišlja cjelokupno kupčevo iskustvo – prije, tijekom i poslije kupnje. Cilj je kupcima ponuditi neprekinuto i bezbrižno iskustvo od interneta do prodajnih salona. Taj ambiciozan globalni program, nazvan C@RE (Customer Approved Renault Experience), usredotočuje se na kupce i njihovo ponašanje te očekivanja od prodajnih i post-prodajnih usluga. Razvijen je kao odgovor na dva glavna zaključka:

  • kupci zahtijevaju sve veće standarde usluga, nerijetko na temelju iskustva u drugim tržišnim sektorima,
  • raširena uporaba digitalnih medija u svim područjima života mijenja ponašanje i očekivanja diljem svijeta. Čak 94 % kupaca prije odlaska koncesionaru pretražuje internet i posjećuje prodajni salon manje od 2 puta prije kupovine vozila.

Kako bi ispunio ta nova očekivanja Renault je uspostavio bezbrižnu, neprekinutu vezu između digitalnih sučelja i fizičke prodajne mreže te kupcima nudi:

  • lako dostupne informacije o marki i proizvodima na internetskoj adresi www.renault.com, Renaultovim lokalnim internetskim adresama i društvenim mrežama,
  • bogatije interaktivno iskustvo kupnje u prodajnim salonima, u kojem prednost ima kakvoća odnosa prodajnih i servisnih savjetnika,
  • ponude vjernosti prilagođene profilima i vozilima kupaca.

C@RE kupcima nudi bezbrižno iskustvo bez granica između virtualnog i stvarnog svijeta. Kupac sad iz jedne u drugu fazu prelazi bez gubitaka informacija ili kontakta čime se štedi vrijeme i pojednostavnjuje odnos između kupca i marke. Kupci sada više ne moraju uvijek novim osobama iznova objašnjavati što traže.

Program C@RE sastoji se od 40 projekata. Najvidljiviji projekti za kupca su 3D konfigurator, osobni portal kupca Moj Renault, specijalizirani saloni Renault Store, Renaultove internetske trgovine, posebna obuka tehničara i prodavača za rad s kupcima i obećanja kupcima.