Vijesti

Renaultov koncesionar ZAK iz Karlovca najbolji u Hrvatskoj

Prošle je godine u Renaultovu natjecanju za koncesionara godine sudjelovalo dvije tisuće koncesionara iz 36 zemalja. Jerome Stoll, direktor marketinga, prodaje i analitike, pozvao je 73 najbolja na svečanost dodjele nagrade. Nagradu u ime najboljeg hrvatskog koncesionara ZAK iz Karlovca primila je direktorica gđa. Milena Kostelac.

Svečanost dodjele nagrade najboljim koncesionarima održana je 4. travnja u Renaultovu Tehnocentru nadomak Pariza. Govoreći na dodjeli, Jerome Stoll je naglasio važnost ovlaštene prodajno-servisne mreže u prenošenju vrijednosti marke, proizvoda i usluga Grupe te njezinu ključnu ulogu u zadovoljstvu kupaca i izgradnji povjerenja.

Svake se godine u natjecanju za “koncesionara godine” dodjeljuju nagrade za najbolje koncesionare Grupe na temelju:

  • prodaje novih vozila, rezervnih dijelova, dodatne oprema i ugovora o održavanju
  • profitabilnosti prodajno-servisne mreže
  • kvalitete usluga, ocijenjene prema broju preporuka

Zadovoljstvo kupaca pri prodaji i post-prodaji oduvijek je bilo Renaultov prioritet. Kao odraz raznolikosti svojih kupaca i njihovih, iz godine u godinu, promjenjivih očekivanja, Renault poduzima korake kako bi osigurao njihovo zadovoljstvo u svakoj fazi odnosa s markom i u svim točkama kontakta (internet, prodajno-servisna mreža, odnosi s kupcima). Lani je, diljem svijeta, osam od deset kupaca izjavilo kako bi najtoplije preporučilo svojeg koncesionara za kupnju novog vozila ili post-prodajne usluge.

Za još učinkovitije ispunjavanje očekivanja kupaca, Renault ubrzava otvaranje izložbenih salona prema novom konceptu. Pokrenute 2013., tzv. Renault Stores postoje već kod 400 koncesionara. Do kraja 2016. trebalo bi ih biti 4000, a u Hrvatskoj se prvi Renault Stores očekuju do kraja ove godine.