sport

Riccardo otkrio ciljeve u novoj sezoni: Vraćam se obitelji i pomažem gdje mogu

Daniel Riccardo, pobjednik na osam Grand Prix utrka, iznio je ciljeve za ovu sezonu na svom LinkedIn profilu u kojem navodi kako će se više vremena posvetiti svojoj obitelji i putovanjima.

Australac je ušao je u novu sezonu bez mjesta na gridu Formule 1. Nakon gotovo 12 punih sezona u najelitnijem automobilističkom natjecanju na svijetu,  Ricciardo je ostao bez vozačkog mjesta nakon što su on i McLaren međusobno odlučili prekinuti trogodišnji ugovor jednu sezonu ranije.

Australac je s momčadi iz Wokinga uspio ostvariti samo jednu pobjedu te nije ostvario niti svoja, niti očekivanja momčadi, te se na kraju odlučio vratiti svojoj bivšoj momčadi Red Bulla u svojstvu rezervnog vozača. Nakon nekoliko teških sezona i ususret Velikoj nagradi Australije, Riccardo je otkrio neke od svojih ciljeva u ovoj sezoni.

“Ovo je prva godina, koliko se ja sjećam, da moji ciljevi neće biti 100 posto usredotočeni na utrke i natjecanja. Iako postoji još uvijek neki element toga, ove godine je to u drugačijem kapacitetu i sada imam prostor za poseban set ciljeva na koje se također mogu usredotočiti.”

“S profesionalne strane, u ovoj godini se radi na tome da budem timski igrač u Red Bullu. Vraćam se u okruženje i, u konačnici, obitelj s kojom imam puno dobrih uspomena i osjeća se jako dobro biti ponovno tamo. Ali ove godine nije riječ o meni, već o širem timu i pokušaju da doprinesem i pomognem gdje mogu.”

“Ulazak u simulator, učenje o njihovom bolidu i pomoć u razvoju su stvari na koje se fokusiram. Za uzvrat, to će pomoći razvijati moje sposobnosti, samopouzdanje i užitak za upravljačem. Bile su to teških nekoliko godina na profesionalnoj razini, tako da postoji element tog natjecateljskog tipa u meni, koji želi podsjetiti ljude da sam još uvijek ovdje, još uvijek profesionalac i još uvijek želim uspjeti”, rekao je Australac.

Ricciardo prelazi na dva kotača

Riccardo će osim toga što će veliki dio vremena provesti na putovanjima i s obitelji, posvetiti vrijeme i svojoj drugoj ljubavi – motocrossu.

“S osobnog stajališta, ova godina za mene stvarno predstavlja neku vrstu luksuza da imam priliku raditi stvari koje sam oduvijek želio, ali nisam imao vremena. Moglo bi se činiti da se šalim, ali stvarno želim postati sve bolji i bolji na svom 110cc motocross motoru.”

”Uvijek sam uživao u motorima, ali nikad nisam imao prilike puno voziti jer nije bilo dovoljno slobodnog vremena. Ali volim učiti nove vještine i mislim da će ta želja za izvrsnošću koju sam navikao imati, utjecati i na ovaj hobi. Obećavam vam, ovo je najveća zabava koju možete imati na dva kotača. Voziti s prijateljima, preskakati prepreke i biti u prirodi. Samo razmišljanje o tome me čini uzbuđenim”, rekao je Riccardo.

Objava Riccardo otkrio ciljeve u novoj sezoni: Vraćam se obitelji i pomažem gdje mogu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Izvor: GP1.hr