sport

Ricciardo razočaran trećim mjestom

Daniel Ricciardo, Red Bull media

Daniel Ricciardo je rekao da je nakon naleta u kasnom dijelu današnje utrke, zbog kojeg je završio samo četiri desetinke iza Lewisa Hamiltona, razočaran što je ipak završio treći.

Australac je s trećeg mjesta na gridu loše startao u utrku, a do Sainte Devotea pretekli su ga Kimi Raikkonen i momčadski kolega Sebastian Vettel. No, u daljnjem tijeku utrke Ricciardo je kapitalizirao nesreću obojice: Vettel je odustao zbog tehničkog problema, a Raikkonenu se probušila guma dok se tijekom vožnje iza sigurnosnog automobila Max Chilton vraćao u isti krug.

Ricciardo je većinu utrke vozio mirno, ali u kasnijim krugovima je digao tempo, a istovremeno je Hamilton upao u probleme s vidom, a posljedično je Ricciardo po krugu bio sekundu i pol brži. Ricciardo je izjavio:

“Većinu utrke ne pritišćete jer nakon prvog zaustavljanja u boksu imate još mnogo za voziti. Tako da se dvoumite treba li pritiskati ili zadržavati onog iza. 15 ili 20 krugova prije kraja sam znao da će gume izdržati pa sam počeo postavljati brža vremena. Znao sam da ga (Hamiltona) mogu uloviti, ali znao sam da je ovdje teško pretjecati tako da sam samo čekao da vidim što će se dogoditi. Nisam se planirao zadovoljiti trećim mjestom, iako sam tamo završio.

Ricciardo je dodao kako misli da je i jučer i danas Red Bull “ostavio nešto na stolu” nakon što se nisu uspjeli boriti s Mercedesima.

“Vrlo je lijepo biti ovdje. Jesmo li mogli bolje? Ne znam. Jučer sam bio pod dojmom da smo na stazi ostavili nešto vremena, ali nakon toga, u utrci, start nije bio dobar, pao sam na peto mjesto, a onda je Sebastian imao svoje probleme i bio je spor na pravcu. Tada je bio sigurnosni automobil i više-manje sam pokušavao održati razmak do Alonsa. Kad sam mislio da imam dosta počeo sam pritiskati, približio sam se Mercedesu, ali tu je toliko teško pretjecati da sam samo pritisnuo Lewisa.”

Izvor: GP1.hr