sport

Ricciardo: Uoči vikenda sam znao da mogu do polea

Red Bullov vozač Daniel Ricciardo je u kvalifikacijama za VN Monaka došao do svog prvog pole positiona u karijeri nakon odličnog nastupa na ulicama Monte Carla. Australac je najbolje vrijeme imao i na drugom slobodnom treningu u četvrtak, a u posljednjoj rundi kvalifikacija je bio tri desetinke brži od prvog pratitelja iz redova Mercedesa. Ova najbolja startna pozicija je ujedno i prva za bolid s Renaultovom pogonskom jedinicom u hibridnoj V6 eri Formule 1.

“Ovo je stvarno posebno mjesto. Uoči vikenda sam znao da bismo mogli imati priliku za napad na pole. Od četvrtka je sve izgledalo dobro.”

“Nakon Barcelone sam u glavi imao misao da vozim dobro, ali da baš i nisam dobio pravu nagradu za to. Zato sam u ovaj vikend ušao s puno samopouzdanja i puno vjere da bih mogao biti u ovoj poziciji.”

“Uvijek sam uživao ovdje. Imamo dobar paket iza sebe i lijepo je biti u mogućnosti izvući maksimum iz toga”, rekao je Ricciardo nakon kvalifikacija.

Osvajač tri Velike nagrade se nada da će za utrku imati još jednu prednost, i to u slučaju da nas i sutra dočeka suha staza. Radi se o supermekanoj mješavini guma s kojom će Daniel startati sutrašnju utrku jer je upravo na toj komponenti postavio svoje najbrže vrijeme u drugoj kvalifikacijskoj rundi.

Izvor: GP1.hr