sport

Ricciardo: Vjerujem u Red Bull

Daniel Ricciardo i dalje vjeruje kako će se njegova odluka da ostane u Red Bullu isplatiti, unatoč tome što još uvijek stoji prazno mjesto u Mercedesu nakon odlaska Nice Rosberga.

Australac se pridružio Toru Rossu 2012. godine, a dvije godine kasnije se pridružio Red Bullu i iste godine je pobijedio tri puta.

Nakon teške sezone 2015. godine, sljedeće godine je odnio jednu pobjedu i osigurao si treće mjesto u ukupnom poretku.

Ricciardo ima ugovor sa Red Bullom do kraja 2018. godine i tvrdi kako će mu tim pomoći da osvoji svoj prvi naslov.

Izjavio je da je mjesto u Mercedesu primamljivo, ali je uvjeren da će mu Red Bull donijeti dobre rezultate.

“Produžio sam ugovor sa Red Bullom jer imam povjerenja u njih, vidjet ćemo kako će sve ispasti na kraju. Nisam siguran tko će zamijeniti Rosberga. Primjetio sam da svi favoriziraju Valtterija Bottasa, ali vidjet ćemo. Što god se dogodilo, nadam se da ćemo se Max Verstappen i ja smiješiti jer smo ostali u Red Bullu,” rekao je Ricciardo.

Dok Ricciardo već ima titulu jednog od najboljih sportskih vozača, on smatra kako će sljedeće sezone biti ključne u tome koliko će biti uspješan.

“Svaka godina je važna, ali kasne dvadesete će biti važnije za moj tijek karijere. Mislim da već imam utvrđenu titulu uspješnog vozača, ali vrijeme je da počnem razmišljati o mogućim ishodima idućih pet godina jer je to ključno vrijeme za mene. Stvarno želim naslov svjetskog prvaka. Ako to uspijem sa Red Bullom, to će biti savršen scenarij. Ako se to ne ostvari, onda ću se počet pripremati za sljedeću fazu karijere,” dodao je Ricciardo.

Izvor: GP1.hr