sport

Rosberg: Hamilton je imao lijepe riječi za mene

Nakon završetka jednog od napetijih unutarmomčadskih rivalstava u posljednjih nekoliko godina, Nico Rosberg rekao je kako je Lewis Hamilton imao samo lijepe riječi za njega nakon umirovljenja.

Iako su odrasli skupa, Rosberg i Hamilton su postali veliki rivali u Mercedesu, ponajviše zbog žestoke borbe za naslov prvaka tijekom nove turbo hibridne ere. Sve to rezultiralo je teškim riječima pa i izjavama da više nisu prijatelji.

Nijemac je gubio dvije sezone, ali ove godine je uspio uzeti svoj prvi naslov, a svojim povlačenjem iz sporta, Rosberg osjeća da sada mogu obnoviti svoje prijateljstvo.

“Imali smo nekoliko lijepih razgovora od mog umirovljenja. Bilo je lijepih riječi od njega. Tko zna, u budućnosti bi se mogli opet slagati, Pobijediti Lewisa dodatno povećava posebnost jer on je jedan od najboljih, veliki rival i jako, jako težak konkurent,” rekao je Rosberg za BBC Sport.

Aktualni svjetski prvak priznao je da su ga porazi od Britanca 2014. i 2015. deprimirali te je zbog toga promjenio svoj pristup u ovoj sezoni. Smatra kako su ga meditacije i go-kart vodili prema naslovu svjetskog prvaka.

“Imao sam mentalnog trenera i bavio sam se meditacijom. Zapravo, meditacija je teška riječ. Bio je to više trening uma i svijesti. Druga stvar je bio go-kart. Vozili smo tek svaki drugi tjedan i zamislite tenisača koji vježba svaki drugi tjedan. To neće biti dobro za njegove vještine. Tako sam puno vozio go-kart između utrka. To mi je pomoglo,” dodao je Rosberg.

Izvor: GP1.hr