sport

Rosberg: Ima boljih stvari u životu od vožnje u krug

Aktualni svjetski prvak Formule 1, Nico Rosberg, u razgovoru s novinarima rekao je uživa u slobodi nakon umirovljenja. Nijemac kaže da je zainteresiran u izvore obnovljive energije, čime bi se mogao baviti nakon F1.

”Život ima puno više za ponuditi, ne želim samo voziti u krug.”

”Želim nove izazove. Nakon napuštanja F1 osjećam se slobodno napokon. Sada konačno mogu otići na skijanje, što nisam mogao 11 godina. Trenutno istražujem sve opcije. Obnovljiva energija je nešto što me zanima i što je vrlo zanimljivo. Isto tako i električni automobili, to je budućnost. Posjetit ću i neku bolesnu djecu, djecu koja me žele vidjeti,” izjavio je Rosberg.

Nico je prošle sezone pobijedio svog momčadskog kolegu Lewisa Hamiltona, ističe da je to bila najteža sezona u njegovoj karijeri. Nijemac je tokom sezone učestalo govorio da ide utrku po utrku i da ne gleda iza sebe. Rosberg je priznao da je morao zanemariti svoj privatni život i ne dozvoliti da ga bilo što ometa tijekom trkaćeg vikenda. Kaže kako je unajmio i mentalnog trenera koji ga je učio kako meditirati i povećati koncentraciju.

”Meditacija je veliki pojam, koji se često krivo protumači. Ja sam meditaciju koristio kao vježbu za povećanje koncentracije i kako kontrolirati vlastiti um. Isto tako učio sam i kontrolirati emocije. Naučio sam kako ih usporiti i razmišljati pozitivnije. Puno mi je to pomoglo i mislim da je to bilo ključno u osvajanju naslova,” rekao je Nico.

Rosberg je isto tako dodao da ne razumije kako njegov bivši momčadski kolega Hamilton stigne odraditi trkaći vikend i provoditi se u međuvremenu. Kaže kako Lewis živi život punim plućima, zbog čega je Britanac često bio i kritiziran.

Izvor: GP1.hr