sport

Rosberg: Još je 425 bodova u igri

Vodeći u poretku vozača Formule 1, Nico Rosberg, kaže kako je prerano govoriti o njegovim šansama za naslov prvaka 2016. godine te dodaje kako je u igri još 425 bodova.

Mercedesov vozač će europski dio sezone dočekati na najbolji mogući način. Nijemac je pobijedio u sve četiri dosadašnje utrke i na kontu ima maksimalnih 100 bodova.

Ako se pogledaju i njegovi uspjesi s kraja prošle sezone, Rosberg je trenutno nanizao sedam pobjeda za redom. Ostvarenje koje je uspjelo samo još Albertu Ascariju, Michaelu Schumacheru i Sebastianu Vettelu.

“Ovo nije nešto što sam mogao očekivati, pobijediti u prve četiri utrke sezone. Ovo je odličan start, ali uživam u trenutku i u formi u kojoj sam trenutno. Radim najbolje što mogu nastavim tako i nadam se da mogu to produžiti i na kraj sezone,” rekao je Rosberg koji sada ima prednost od 43 boda ispred vladajućeg svjetskog prvaka i svog momčadskog kolege, Lewisa Hamiltona.

“Sport je pun padova i podizanja. Morate biti spremni podići se snažniji. Kada je sezona ovako duga, morate ići utrku po utrku. Još je 425 bodova u igri i može se svašta dogoditi,” dodao je Nijemac.

Rosberg priznaje kako se osjeća jako ugodno u svom W07 te se nada da će svoj pozitivan niz nastaviti i na VN Španjolske.

“Sljedeća je Barcelona. Svoj prvi pole i prvu pobjedu prošle sezone sam ostvario na ovoj stazi i trenutno sam odlično povezan s bolidom. To je odlično jer vam to daje sjajno samopouzdanje da pomičete granice. Uzbuđen sam zbog nadolazećeg vikenda i zbog velike bitke koja nas čeka,” zaključio je Rosberg.

Izvor: GP1.hr