sport

Rosberg: Red Bull je vozio sa smanjenom snagom motora

Nico Rosberg smatra da Red Bull Racing na jučerašnjim slobodnim treninzima nije vozio s punom snagom svoje pogonske jedinice. Nijemac je drugi trening završio na trećem mjestu s četiri desetinke prednosti u odnosu na bržeg vozača austrijske momčadi. Nico misli da je to zbog velike količine goriva i drugačijih postavki rada motora Red Bullovog RB12.

“Naš long run izgleda dobro, bolid također izgleda dobro, ali Ferrari je danas bio blizu. Teško je reći jer petkom nikad ne znate koliko goriva imaju protivnici i koliko snage koriste. U Red Bullu su imali potpuno prigušen motor pa nisu pokazali ništa. Vidjet ćemo.”

Vodeći čovjek prvenstva je bio pola sekunde sporiji od svog momčadskog kolege i pobjednika VN Monaka.

“Dovođenje guma u radno područje ovdje nije tako jednostavno pa trebamo još analiza. Većinu toga sam izgubio u prvom sektoru – moguće zbog temperature guma. Prema tome, taj dio kruga je glavno područje na kojem moramo raditi i pronaći poboljšanje za kvalifikacije”, rekao je Rosberg.

Lewis Hamilton se osvrnuo na Ferrari i novi turbopunjač s kojim nastupaju vozači talijanske momčadi.

“Čini se da Nico danas nije imao brzinu, ali na long runu se činilo u redu. Međutim, Ferrariji izgledaju jako brzi. Imaju novi turbo pa mislim da su podigli performanse na pravcu. Ne znam jesu li pojačali svoj motor kako bi to testirali, pretpostavljam da jesu.”

Izvor: GP1.hr