sport

Rosberg: U boljoj sam poziciji od Hamiltona

Nico Rosberg, Mercedes media

Nico Rosberg vjeruje da sada ima prednost nad svojim momčadskim kolegom Lewisom Hamiltonom zahvaljujući rezultatima iz Monaka i Kanade. Uoči VN Austrije ovog vikenda Rosberg ima 22 boda prednosti u poretku vozača, a u Monaku je zaustavio Hamiltonov pobjednički niz. Nakon toga u Kanadi je završio na drugom mjestu u problemima zahvaćenom W05 dok je Lewis Hamilton odustao.

“Ako vaš momčadski kolega ima tri ili četiri pobjede u nizu onda će to očigledno ojačati njegovu poziciju tako da je bilo vrlo važno okončati taj niz jer psihologija ima veliku ulogu u sportu. Ako imate te rezultate iza sebe kao što ih ja sada imam, to vam onda daje tu malu prednost, vrlo je važno i dosta vam pomaže”, rekao je Rosberg za Press Association.

Rosberg je dodao da će se u Austriji sve opet vratiti na staro nakon problema s pouzdanošću na VN Kanade.

“Radujem se utrci u Austriji i našem povratku pobjedničkoj formi. Iako sam tu stazu već vozio to je bilo prije više od 10 godina u F3 kada se zvala A1 Ring. Naravno, bit će dosta drugačije u V6 hibridnim bolidima Formule 1 s turbom pa će svima na gridu to biti novi početak. Ja osobno volim tu vrstu izazova tako da sam uzbuđen što ću ponovno sjesti u bolid i tražiti još jedan odličan rezultat”, zaključio je Nico.

Izvor: GP1.hr