sport

Rosberg: Vožnja u GEN2 bolidu Formule-E probudila je sjećanja

Nico Rosberg, svjetski prvak Formule 1 u 2016. godini, prva je osoba koja se u javnosti okušala u vožnji novog GEN2 bolida tijekom demonstracije prije subotnje Velike nagrade Formule-E u Berlinu.

Rosberg, koji odnedavno posjeduje udio u Formuli-E, odjenuo je svoje trkače odijelo te je stigao na privremenu “uličnu” stazu, izgrađenu na povijesnom berlinskom Tempelhof aerodromu, u kabini novog, futurističkog električnog bolida koji će, uz dodatak haloa, od sljedeće sezone zamijeniti dosadašnje bolide.

Vožnju svjetskog prvaka na samom mjestu događanja promatralo je mnoštvo publike uključujući vrh FIA-e, predsjednika Jeana Todta, te čelnog čovjeka Formule-E, Alejandra Agaga.

Nakon nekoliko krugova, Nijemac je bolid uveo u boks. Smiješeći se od uha do uha rekao je novinarima da je ovo bilo uzbudljivo iskustvo te da mu je prvi puta u kabini bolida nakon 2016. godine i da si je “dao oduška”.

“Iako moram priznati, nije bilo prelagano. Imao sam podosta pitanja kao na primjer: Kako uskladiti kočenje? Instinkt me navodio na optimizaciju i bržu vožnju.”

” Htio sam svima dati uvid u to kako izgleda i kakav je osjećaj biti na stazi u električnom bolidu, i naravno, bilo je fenomenalno, posebno iskustvo koje mi je vratilo mnoga sjećanja samim time što sam se nalazio u takvom prostoru,” objasnio je Rosberg.

“Bilo je odlično, zato sam “povukao” vožnju do granica, iako sam odvozio samo nekoliko krugova. Bio sam dosta blizu ograde, i gume su mi se blokirale u nekoliko navrata, no sve je bilo dobro.”

Nico je priznao da je vožnja iziskivala puno veću fizičku aktivnost no što je očekivao, osjećajući bolove u nadlakticama, novinarima je kroz šalu dodao da to nikome ne govore.

Bivši vozač Mercedesa na pitanje o tome jeli u napasti da nastavi vožnju u nekadašnjoj momčadi koja se od sljedeće sezone uključuje u Formulu-E, kroz smijeh je odgovorio:

“Ne, nikako ne, previše se zabavljam.”

Ostaje pitanje: Hoće li Nico u budućnosti razmotriti opciju povratka na stazu?

Izvor: GP1.hr