sport

Rossi će dobiti priliku u Kanadi i SAD-u

Alexander Rossi, izvor: Caterham media

Caterham F1 Team potvrdio je da će Alexander Rossi, njihov rezervni vozač koji se ujedno natječe u GP2 za Caterham Racing, voziti na dva prva slobodna treninga ove godine, u Kanadi i SAD-u. Rossi je do sada vozio u simulatoru u Leafieldu, a Montreal i Austin će biti prvi nastupi na stazi s novim bolidima Formule 1.

“Alexander će nastaviti sa svojim razvojem na prvom slobodnom treningu u Kanadi i SAD-u. Iako je njegov fokus ove godine primarno GP2, drago nam je da mu možemo dati mogućnost u F1 timu na trkaćim vikendima kako bi nam pomogao u razvoju bolida na dvije utrke koje su nam izrazito važne i zbog velike podrške koju imamo u Sjevernoj Americi”, rekao je Cyril Abiteboul, šef Caterham F1 Teama.

“Montreal i Austin su važne utrke za mene i želim zahvaliti Caterhamu što mi je dao priliku da se razvijem kao vozač kako bih dobio mjesto u F1. Moj GP2 program s dužnostima rezervnog F1 vozača mi daje veliko iskustvo za budućnost. Ove sam godine proveo puno vremena u F1 simulatoru ali Montreal će biti moj prvi susret iza upravljača CT05 na stazi”, rekao je Rossi.

Izvor: GP1.hr