sport

Sainz: Hamilton i Alonso su kao Messi i Ronaldo

Carlos Sainz izjavio je da su Lewis Hamilton i Fernando Alonso u Formuli 1 kao Lionel Messi i Cristiano Ronaldo u nogometu.

Te dvije nogometne zvijezde postale su ikone tog sporta kojim vladaju već godinama. Mijenjaju se u nagradama za titulu najboljeg igrača svijeta i fantastičnim brojkama postignutih golova. Međutim, ne slažu se svi navijači Formule 1 s ovo izjavom Sainza jer mnogi bi dodali još i Sebastiana Vettela, Daniela Ricciarda i Maxa Verstappena.

”Hamilton je Messi u F1, a Alonso je Cristiano Ronaldo, iako Ronaldo želi uvijek i pobijediti i biti najbolji. Fernando isto tako želi pobijediti, ali nije mu bitno da bude najbolji,” izjavio je Carlos.

Sainz nikad nije skrivao divljenje svom sunarodnjaku Alonsu, za kojega kaže da mu je uzor od djetinjstva. Sada kada se utrkuje s Fernandom na stazi, kaže da sada shvaća zašto je Alonso tako talentiran i iskusan vozač.

”Fernando je borac i ima jako puno iskustva, njega je uvijek posebno teško prestići nego ostale vozače. On je stari pas koji zna sve trikove,” dodao je Sainz.

Izvor: GP1.hr