sport

Sainzu se ugasio motor tik pred start utrke

Carlos Sainz kaže kako je vrlo iznenađen što direktor utrke za VN Malezije nije otkazao start utrke nakon što se na njegovom Toro Rossu ugasio motor neposredno prije paljenja crvenih svjetala.

Mnogi od vas su vjerojatno primijetili da je u Sepangu prošlo neobično puno vremena nakon što je lokalni sudac prošao sa zelenom zastavom na kraju grida i trenutka kad je Charlie Whiting aktivirao proces starta, vidljiv kroz paljenje prvog od pet crvenih svjetala i znad startno-ciljne linije.

˝Vjetojatno su čekali na mene,˝ kaže Sainz.

U vrijeme posljednjeg uvježbavanja startne procedure (uobičajene stvari koju rade svi vozači na kraju kruga za zagrijavanje) Sainzu se na putu na njegovo startno mjesto ugasio motor. Zapravo je na svoju startnu poziciju stigao bez motora, no onda je, zahvaljujući brzoj komunikaciji između njega i njegovog inženjera, Španjolac pronašao pravi prekidač na volanu i uspio ponovno upaliti motor uz pomoć MGU-K jedinice.

˝Bio sam siguran da će suci sa strane početi mahati žutom zastavom, vjerojatno su se premišljali treba li to učiniti ili ne,˝ rekao je Sainz. ˝Zapravo sam jako iznenađen što se to nije dogodilo. U tom slučaju start bi bio odgođen i svi bi vozači bili poslani na još jedan krug za zagrijavanje. No, sve se dobro završilo. Bio sam uvjeren da je sve gotovo, no onda sam, kad su se već počela paliti crvena svjetla, uspio pokrenuti motor – i čak sam odlično startao! Moram se zahvaliti mojem inženjeru. Bio je vrlo priseban, za razliku od mene koji sam se smrzao. On me podsjetio što trebam učiniti i, srećom, sve je dobro završilo.˝

Izvor: GP1.hr