sport

Sauber impresioniran de Silvestrom

Simona De Silvestro, Sauber media

Simona De Silvestro u nedjelju je kompletirala svoj dvodnevni test u Fioranu otkrivajući da je vozila vrlo dobro te pokazala konzistentnost. Drugog dana, švicarska vozačica bila je u akciji na talijanskoj stazi iza upravljača Sauberovog C31 s kojim je odvozila 68 krugova bez najmanjeg problema. Njene performanse na stazi pozdravio je testni inženjer Paul Russell.

“Preko noći je imala vremena razmisliti o mnogim stvarima i prilagoditi svoju vožnju. Dobro je naučila stazu pa smo imali mogućnost odraditi posao oko set-upa. Vozila je vrlo dobro, imala je dobar tempo i bila je konzistentna. Ukupno gledajući ovo su bila dva vrlo pozitivna dana.”

Simona kaže da je to bio još jedan dobar dan. Sve izgleda vrlo dobro iako su neke stvari ovdje nove za nju.

“Napravili smo neke promjene oko set-upa pa sam naučila kako bolid reagira na njih. Mogu reći da se u bolidu već osjećam sigurno, što je vrlo pozitivno. Prilično sam sretna s onim što sam mogla postići u ova dva dana. Veliko hvala ekipi koja je napravila nevjerojatan posao objašnjavajući mi sve i ostavljajući mi dovoljno vremena. Imala sam mnogo pitanja i dobila sam sve odgovore od inženjera koji su imali vremena pokazati mi podatke i raspraviti ih sa mnom u detalje. Veselim se idućem testu s C31.”

De Silvestro će Sauberov C31 sljedeći puta voziti od 25. do 27. lipnja na stazi u Valenciji.

Izvor: GP1.hr