sport

Sauber ohrabren dobrim početkom sezone

Sauber po prvi put u tri godine dolazi do bodova u uzastopnim utrkama, a šef tima Frederic Vasseur se nada kako je ovo prekretnica i početak oživljavanja njegovog tima.

“Prvi cilj je postići bolju poziciju u kvalifikacijama i to moramo učiniti u Monaku.”

Charles Leclerc je osvojio šesto mjesto u Azerbajdžanu te još jedan bod 10. mjestom u Španjolskoj, te se po tom pitanju izjednačio s najboljim rezultatom Felipea Nasra u Rusiji i Sjedinjenim Američkim Državama 2015. godine.

Na pitanje je li takav rezultat označio početak Sauberovog ponovnog preporoda s njihovim naslovnim partnerom Alfa Romeom nakon izazovnih nekoliko sezona, Vasseur je izjavio:

“Da, ali moramo biti oprezni nakon prvih nekoliko utrka.”

“Projekt je dugoročan. To je dobar korak naprijed za momčad, ne samo osvajanje bodova, već i osvajanje bodova utrke za utrkom. Još je dalek put, ali ohrabrujuće je za momčad i dobar potez za sve.”

“Charles je sve više samouvjeren, napravili smo dobar korak naprijed i pokušat ćemo nastaviti u tom smjeru.”

Sauberovi prvi bodovi u 2018. godine došli su zahvaljujući Marcusu Ericssonu u Bahreinu. Sauber je i prošle godine osvajao bodove u Španjolskoj i Azerbajdžanu,a kako bi nastavili dodavati bodove na svoj sadašnji broj od 11, Vasseur je detektirao područje na kojem tim treba dodatno napredovati.

“Poboljšavamo se u kvalifikacijama, ali sljedeći korak za nas je da pokušamo napraviti kvalitetan posao u Q2, do sada smo napravili previše pogrešaka u Q2. Ako izbjegnemo pogreške, nadamo se da ćemo poboljšati poziciju i vidjet ćemo što ta pozicija donosi u utrci. No, prvi cilj je postići bolju poziciju u kvalifikacijama i moramo to učiniti u Monaku.”

Vasseur kaže kako će Sauber u sljedeće dvije utrke donijeti nove dijelove i nadogradnje na njihov bolid i nada se da će te nadogradnje osigurati korak naprijed u njihovoj izvedbi na stazi.

“Razvoj je u redu, nismo uveli veliki paket nadogradnji u Barceloni jer smo odlučili to učiniti korak po korak, ali ćemo imati neke nove dijelove u Monaku, a zatim ponovno u Montrealu,” zaključio je Vasseur.

Sauber se trenutačno nalazi na devetom mjestu u prvenstvu konstruktora, sedam bodova više od Williamsa i samo dva iza Toro Rossa, dok im Haas i Force India bježe za 8,odnosno 7 bodova nakon pet utrka.

Izvor: GP1.hr